Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Που πάνε οι γάτες το καλοκαίρι», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

«Που πάνε οι γάτες το καλοκαίρι»

Οι γατοιστορίες της Άλκης και της Ζωρζ απλώθηκαν την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού. Γατοϊστορίες που μας γρατζούνισαν και σκαρφιστήκαμε τη δική μας ιστορία.

«Ε … Ψιτ» …
Με ομορφιά … γοητεία απόμακρη … και βλέμμα πονηρό τρύπωσαν στην Βιβλιοθήκη μας για να μείνουν. Ταξίδι μακρινό έκαναν και είναι πολλές. Άσπρες … Μαύρες … Τιγρέ … Φουντωτές … Ναζιάρες … Άγριες … Περίεργες … και πολύ γοητευτικές. «Είμαστε οι πιο όμορφες γάτες του κόσμου» και την ιστορία τους μας είπαν.

Ανάμεσά τους ο πασίγνωστος Thor από τη Βεγγάλη με τα εντυπωσιακά του χρώματα. Τα ζωγραφιστά καταπράσινα μάτια της Smoothie πονηρά μας κοιτάζουν. Εκεί και η Iriss και Abyss οι πιο όμορφες δίδυμες του κόσμου με την σπάνια διχρωμία στα μάτια τους.

Δικαιώματα έχουμε μας είπαν. Δικαιώματα στη συντροφικότητα, την κατανόηση, τη μοιρασιά, τον θαυμασμό, την αγάπη, την αγκαλιά. Δεν είμαστε παιχνίδι. Μας αξίζει μια ζωή όμορφη.

Είμαστε ένας άλλος παράλληλος κόσμος, που κινείται παράλληλα με τον δικό σας. Γι’ αυτό θα μείνουμε εδώ κοντά σας, στη Βιβλιοθήκη σας, γουργουρίζοντας σε μια έκθεση εικαστική για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα.

Τα αδέσποτα που τριγυρίζουν στα μονοπάτια τα ήσυχα του χωριού σας κάτω από τον καυτό ήλιο και ζητούν τη δροσιά, και τη δική σας φροντίδα.

Αυτή είναι η δική μας ιστορία. Μια ιστορία γεμάτη με τη δική μας αγάπη, μια αγάπη με ουρά πολύ δυνατή.

Εμψυχωτής Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια.

Ευχαριστούμε πολύ τη μικρή Μαριέβη και Έλλη, παιδιά της ομάδας μας, που στήριξαν τη σημερινή μας δράση!

ΚΕ2023 #forEBEr #ΚαλοκαιρινήΕκστρατεία2023

EBE #ΕθνικήΒιβλιοθήκηΕλλάδος #NLG #NationalLibraryofGreece

ΚαλοκαιρινήΕκστρατεία2023 #ΚΕ23 #ΚΕ2023gr