Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Γιορτή Λήξης: Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

Γιορτή Λήξης: Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα

Το καλοκαίρι μας … οι αναμνήσεις μας … οι θησαυροί μας ξεπήδησαν και απλώθηκαν στη Βιβλιοθήκη μας σήμερα Παρασκευή 8/9/23 στη γιορτή λήξης της καλοκαιρινής μας εκστρατείας. Διαδρομές γεμάτες με τους θησαυρούς της Άλκης και της Ζωρζ κάναμε.

Διαδρομές που αποτυπώσαμε σε μια μόνιμη έκθεση έκφρασης και δημιουργίας, που στήθηκε στη Βιβλιοθήκη μας και «μιλάει» για τα δημιουργικά πρωινά μας.

Παρέα μεγάλη είμαστε και ξεκινήσαμε με τις φιλίες τις δυνατές … να μας αγκαλιάζουν. Να μας αγαπάνε θέλουμε χωρίς παζαρέματα και αλογάριαστα.

Με το καράβι τον «Πορτοκαλί Ήλιο» σαλπάραμε και ξεμακρύναμε για τα δικά μας λιμάνια τα γεμάτα καλοκαίρι … χωρίς να πούμε τη λέξη καλοκαίρι.

Επιστρέφοντας στη βιβλιοθήκη Ε … Ψιτ … τις ομορφότερες γάτες του κόσμου προσκαλέσαμε … Δικαιώματα έχουμε μας είπαν κοντά σας θα μείνουμε σε μια μόνιμη έκθεση για τα αδέσποτα της περιοχής σας.

Η μωβ ομπρέλα της Άλκης Ζεη έγινε αερόστατο … έγινε παιχνίδι … έγινε ταξίδι … και πετάξαμε ψηλά. Ταξίδι χωρίς αποσκευές κάναμε με τον Νου να τρέχει … να μη σταματά … να μη κουράζεται να χάνεται σε εικόνες που δεν έχουν όρια και περιορισμούς.

Τις δικές μας ιστορίες γράψαμε με μυστικά που μας μοίρασαν η Άλκη και η Ζωρζ.

Η τελευταία μας διαδρομή γεμάτη … με τη χάρτα των δικαιωμάτων μας ήταν. Είμαστε παιδιά και έχουμε δικαίωμα να μιλάμε … να λέμε την γνώμη μας … να βλέπουμε την ομορφιά να «μυρίζουμε» την αγάπη.

Οι γλυκιές νότες της κιθάρας του Δημήτρη και του Αλέξανδρου αγκαλιάζουν τη γιορτή.

Παρόντες στην γιορτή μας ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιαννακάκης Γιάννης και η κ. Βιβή Χουδαλάκη προϊσταμένη Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων.

Ευχαριστούμε τους μικρούς μας φίλους που συμμετείχαν στο καλοκαιρινό μας ταξίδι.

Ευχαριστούμε την κ. Πλανάκη Άρτεμις, εκπαιδευτικό-συγγραφέα για την παρουσία της στη γιορτή μας καθώς και την κ. Αυγουσιανάκη Μαργαρίτα, συγγραφέα.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο και τον Δημήτρη Παπαγιάννη που μουσικά αγκάλιασαν τη γιορτή.

Ευχαριστούμε τους Εθελοντές – Εμψυχωτές που με την πολύτιμη βοήθειά τους στήριξαν την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2023 της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού :

Πλανάκη Άρτεμις, εκπαιδευτικός-συγγραφέας
Μαρκογιαννάκη Αννέτα, ψυχολόγος – συγγραφέας
Πενταράκη Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού
Γαγανέλη Κατερίνα, συγγραφέας

Ο απολογισμός μας:

Πραγματοποιήθηκαν 8 δράσεις
Συμμετείχαν : 182 παιδιά
Δανείστηκαν : 364 βιβλία
Εθελοντές : 5

ΚΕ2023 #forEBEr

EBE #ΕθνικήΒιβλιοθήκηΕλλάδος #NLG #NationalLibraryofGreece

ΚαλοκαιρινήΕκστρατεία2023 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων