Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Αυτή είναι η δική μου ιστορία!», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

KE2023 #forEBEr Άραγε, πόσο εύκολο είναι να γράψουμε μια ιστορία με ήρωες εμάς τους ίδιους για όσα έχουμε ζήσει, όπως έκαναν η Άλκη και η Ζωρζ;

“Τα 18 παιδιά που συμμετείχαν ήταν από 9-15 ετών έτσι είχαμε μια διαφοροποιημένη παρουσίαση για όλα τα ενδιαφέροντα. Σε όλη την διάρκεια της δράσης που διήρκεσε περισσότερο από 100 λεπτά εφαρμόσαμε την εμπειρική προσέγγιση και ασκήσαμε την προοπτική τους μνήμη.

Τα παιδιά έμαθαν για τις δύο τιμώμενες συγγραφείς, άκουσαν πως στήνεται μια ιστορία παρακολουθώντας την αφήγηση μιας φανταστικής με 2 φίλους και μιας αυθεντικής από την Αφρική.

Συνεργαστήκαμε για να χτίσουν τις ατομικές φανταστικές τους ιστορίες τις οποίες παρουσίασαν δημόσια. Φεύγοντας τα παιδιά μαζί με τις εμπειρίες τους πήραν σε σημειώσεις ‘Πως γράφεται μια ιστορία’ και φυσικά τις δικές τους εικονογραφημένες ιστορίες.”

Κυριάκος Βασιλομανωλάκης εκπαιδευτικός-συγγραφέας

ΠΑΙΔΙΚΗ-ΕΦΗΒΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ
Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023
Θέμα: Αυτή είναι η δική μου ιστορία!

Ευχαριστούμε τον κ. Βασιλομανωλάκη για την ξεχωριστή παρουσίαση, τις γνώσεις, τη μεταδοτικότητα του και την εθελοντική προσφορά του κάθε χρόνο!