Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024, «Συνεφο – ιστορίες» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

ΚΕ2023gr #forEBEr «Συνεφο – ιστορίες»

Με μια ματιά μας μόνο … ψηλά κοιτάξαμε. Εκεί στον Ουρανό τον μακρινό… Εκεί στην μαγεία των Νεφών… Τα θαυμάζουμε … Να τα φθάσουμε θέλουμε … Να τα ξεπεράσουμε θέλουμε. Να τα γνωρίσουμε θέλουμε.

Μας προσκαλέσανε … κι’ εμείς ξεκινήσαμε … Σερφάραμε ψηλά … πολύ ψηλά … στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος χωρίς αποσκευές … με τους δικούς μας νόμους βαρύτητας, και την Συμπαντική μουσική να μας αγκαλιάζει!

Μας περίμεναν … Μας είπαν τα ονόματά τους. Παίξαμε μαζί τους. Περπατήσαμε μαζί τους και μας χάρισαν λιακάδες … ξαστεριές … και Μετεωρολογικά μυστικά.

Και όταν το ταξίδι μας τελείωσε εικόνες γεμάτες με εκείνα τα όμορφα, τ’ άπιαστα τα γεμάτα χρώματα … πήραμε μαζί μας και τα αποτυπώσαμε με έντονες πινελιές στη δική μας “Συννεφο – ιστορία” με τους δικούς μας ήρωες.

Εμψυχωτές: Μαργαρίτα Αυγουσιανάκη, συγγραφέας, Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια.

Θερμές ευχαριστίες στις υπέροχες κυρίες, που οργάνωσαν και συνεργάστηκαν άριστα τη δράση και ταξίδεψαν τους μικρούς μας φίλους …στη μαγεία των Νεφών!!!

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ανάμεσά τους και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανιών, υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό!
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2024 με θέμα: “Από τη Γη έως τον Ουρανό, Μαθαίνω, Σκέφτομαι, Ζω” διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).