Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024, «Αν ήμουν δέντρο…», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Σούδας

ΚΕ2023gr #forEBEr «Αν ήμουν δέντρο…»

Μέσα από βιβλία, κάρτες, εικόνες έμαθαν σημαντικές πληροφορίες για τα δέντρα, αντιλήφθηκαν την αξία τους και τη σημασία τους για το περιβάλλον και κατανόησαν ότι τα δέντρα είναι ζωντανοί οργανισμοί που έχουν παρόμοιες ανάγκες και λειτουργίες με τους ανθρώπους.

Ένα παιχνίδι με ζάρι ήταν η αφορμή να συμπληρώσουν φράσεις όπως: Αν ήμουν δέντρο θα …Στα κλαδιά μου θα …Στον ίσκιο μου θα …Τα φύλλα μου θα… Από το ψηλότερο σημείο μου θα …Οι ρίζες μου θα …

Υποδύθηκαν τα δέντρα με τα σώματά τους …. έγιναν σπόροι, ρίζες, κορμοί, κλαδιά, φύλλα, και ένοιωσαν πως δέντρα και άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλά και με το περιβάλλον.

Κάθε παιδί έφτιαξε τον «κορμό» του σε χάρτινο πιάτο – όσα τα χρόνια του τόσοι κι οι κύκλοι. Για κάθε χρόνο, ξεχώρισαν τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής τους και τα έγραψαν στον αντίστοιχο κύκλο.

Τέλος σε χαρτί του μέτρου ζωγράφισαν το δικό τους δέντρο!

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 στην Παιδική – Εφηβική βιβλιοθήκη Σούδας

Μία καταπληκτική δράση που υλοποιήθηκε με μοναδικό τρόπο από την Πόπη Μυριδάκη, νηπιαγωγό, ειδική παιδαγωγό, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού!

Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ανάμεσά τους και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανιών, υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό!
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2024 με θέμα: “Από τη Γη έως τον Ουρανό, Μαθαίνω, Σκέφτομαι, Ζω” διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).