Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024, «Το ταξίδι της επιβίωσης!», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

ΚΕ2024gr και #forEBEr Το ταξίδι της επιβίωσης!

“Η σημερινή μέρα ήταν ξεχωριστή για μένα. Έχοντας δεχθεί την πρόσκληση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων να μιλήσω, ως αντιπροσωπευτικό μέλος του ΕΟΣ Χανίων, για τη Λίθινη εποχή και τη χρησιμότητα της πέτρας και του πεζοπορικού κονταριού, στα παιδιά της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου.

Πράγματα με τα οποία οι πεζοπόροι έχουμε ιδιαίτερη σχέση αφού τα λευκά Όρη αποτελούνται κατά μεγάλο μέρος από πέτρα και το πεζοπορικό κοντάρι ο πρόγονος του σημερινού ορειβατικού μπαστουνιού.

Το περιβάλλον και οι συνεργάτες αλλά και έφηβοι βοηθοί μου ήταν υπέροχοι. Τα παιδιά που συμμετείχαν στην παρουσίαση ήταν ενθουσιασμένα και με πολλές ερωτήσεις.

Μαζί ταξιδέψαμε σε εκείνη την εποχή. Συζητήσαμε για τις διάφορες μας με το σήμερα.

Τέλος, απαντήσαμε στο ειδικό ερωτηματολόγιο που ήταν έτοιμο για την περίσταση . Μια πραγματικά ευχάριστη μέρα για όλους μας. Ευχή μου να ξανακάνουμε παρέα!

Χαρά μου να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον.” Βασίλης Γκίκας – Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων”

Θερμές ευχαριστίες στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων – ΕΟΣ, στον Πρόεδρο του, κ. Σταύρο Μπαδογιάννη για την αγαστή συνεργασία και στον κ. Βασίλη Γκίκα που εξαιρετικά υλοποίησε, με τον μοναδικό του τρόπο και την αμεσότητα που τον χαρακτηρίζει.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.

Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ανάμεσά τους και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανιών, υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό!
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2024 με θέμα: “Από τη Γη έως τον Ουρανό, Μαθαίνω, Σκέφτομαι, Ζω” διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).