Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024, «Όσα φέρνει ο άνεμος» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

ΚΕ2024gr #forEBEr «Όσα φέρνει ο άνεμος»

«Φυσάει» η Καλοκαιρινή Εκστρατεία και αέρας παιχνιδιάρης τρύπωσε το πρωινό της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2024 στη Βιβλιοθήκη Σταλού.

Ήρθε να μας γνωρίσει … να παίξει μαζί μας … κέφια είχε … και μας παρέσυρε σ’ ένα ταξίδι κίνησης … και φαντασίας!

Με μια γλυκιά μελωδία μας χάιδεψε τα αυτιά και μας ώθησε στην κίνησή της. Κάποιες φορές απαλή και δροσερή σαν τον αέρα του καλοκαιριού σε φύλλα και δέντρα μας μεταμόρφωσε και χορέψαμε με θρόισμα του ανέμου.

Άλλες πάλι σαν αέρας δυνατός και παγωμένος μας πήρε και μας σήκωσε πάνω από ξεθωριασμένα κεραμίδια και θάλασσες αγριεμένες.

Πολλά μας έφερε … πολλά μας είπε … πολλά μας έμαθε … ο αέρας ο παιχνιδιάρης. Παίξαμε μαζί του κι’ ας ήταν αόρατος … τον παγιδέψαμε όμως … και γίναμε πουλιά με δύο άσπρα φτερά και πετάξαμε με τα όνειρά μας στους δικούς μας ουρανούς.

Το ταξίδι μας τελείωσε με την μικρή Αριάδνη … και τη φλογέρα της να μας μαγεύει … να μας ταξιδεύει …

Μία δράση που τα είχε όλα! Γνώσεις, κίνηση, παιχνίδι, βιβλία, με τη Δήμητρα Πενταράκη, κοινωνική λειτουργό, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ανάμεσά τους και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανιών, υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό!
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2024 με θέμα: “Από τη Γη έως τον Ουρανό, Μαθαίνω, Σκέφτομαι, Ζω” διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).