Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024, «Ζουζούνια παντού!», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Σούδας

ΚΕ2024gr #forEBEr Ζουζούνια παντού!

Πραγματοποιήσαμε εργαστήριο αφιερωμένο στα έντομα, την πολυπληθέστερη ομάδα του ζωικού βασιλείου με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο καταγεγραμμένα είδη!!

Στα βιβλία βρήκαμε πληροφορίες και απαντήσαμε σε πολλά ερωτήματα όπως:

Τι είναι τα έντομα; Πού ζούνε; Ποιος είναι ο ρόλος τους μέσα στη φύση; Είναι όλα τα έντομα ευγενικά με τους ανθρώπους και τα φυτά; Ή μήπως κάποια είναι βλαβερά, κάποια άλλα ενοχλητικά; Υπάρχουν έντομα τεμπέλικα και έντομα που δουλεύουν ασταμάτητα;Πώς είναι φτιαγμένο το σώμα τους;

Με χρώματα, χαρτόνια, ανακυκλώσιμα υλικά και διάφορα στοιχεία από τη φύση τα παιδιά δημιούργησαν πανέμορφα ζουζούνια καθώς και ένα υπέροχο ξενοδοχείο ζουζουνιών το οποίο τοποθέτησαν σε ένα δέντρο ελπίζοντας πως στο μέλλον θα φιλοξενήσει διάφορα είδη αγαπημένων ζουζουνιών!!!

Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό Θηρεσία Κατσιφαράκη για την εξαιρετική παρουσίαση και υλοποίηση της δράσης!!!

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας

Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ανάμεσά τους και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανιών, υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό!
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2024 με θέμα: “Από τη Γη έως τον Ουρανό, Μαθαίνω, Σκέφτομαι, Ζω” διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).