Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «”Παιχνίδι ως τα σύννεφα”», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Σούδας

Τη Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023, εμπνεόμενοι από το βιβλίο “ Μωβ ομπρέλα ” της Άλκης Ζέη πραγματοποιήθηκε δράση με τίτλο: “Παιχνίδι ως τα σύννεφα“.

Η εμψυχώτρια της δράσης κα Θηρεσία Κατσιφαράκη αφού μίλησε στα παιδιά για τις δύο συγγραφείς Ζώρζ Σαρή και την Άλκη Ζέη που υπήρξαν αχώριστες φίλες, τους διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο “ Μωβ ομπρέλα ” της Άλκης Ζέη, όπου μια παρέα παιδιών κατάφεραν και πέταξαν ψηλά με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι!

– Ποια ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες ψηλά στον ουρανό;

– Τι παρατήρησες;

– Πόσο τεράστια φαίνονται τα κτίρια και τα δέντρα γύρω σου; Πόσο μακρινός φαντάζει ο ήλιος; Τι σχέδια έχουν τα σύννεφα από τόσο μακριά;

– Τώρα φαντάσου το αντίθετο… Να πετάς ψηλά στον ουρανό! Ξαφνικά τα μεγέθη και τα σχήματα αλλάζουν.

Πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος από εκεί πάνω;

Μέσα από ένα υπέροχο βίντεο απολαύσαμε μια πτήση με αερόστατο στην Καππαδοκία και μάθαμε χρήσιμες πληροφορίες για τα αερόστατα και τον τρόπο λειτουργίας τους!

Δύο μεγάλα καλάθια και δύο ομπρέλες ήταν αρκετά για να φτιάξουμε τα δικά μας αυτοσχέδια αερόστατα, να πετάξουμε με τη φαντασία μας ως τα σύννεφα και να παρατηρήσουμε τον κόσμο από ψηλά!

Έπειτα τα παιδιά για να μη ξεχάσουν ποτέ αυτό το υπέροχο ταξίδι χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά όπως χαρτόνια, σχοινί, κόλλες κατασκεύασαν υπέροχα πολύχρωμα αερόστατα!

Ευχαριστούμε θερμά την κα Θηρεσία Κατσιφαράκη !!!Όπως πάντα εξαιρετική η παρουσίαση!!!