Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2024, «Γιορτή έναρξης: Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω …» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

ΚΕ2023gr #forEBEr. Γιορτή έναρξης! στις 17 Ιουνίου 2024

«Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω …»

Λήθη και γνώση, ουρανός και γη, μια σύγκρουση αιώνια μα και μοναδική!

Τρυπώσαμε στη Βιβλιοθήκη Σταλού ώστε να ξεκλειδώσουμε το μυστήριο της αέναης γνώσης που στις μέρες μας βάλλεται από τον “ιό” της λήθης.

Είδαμε εικόνες συμπαντικές, αναρωτηθήκαμε αν κλείνοντας τα μάτια μπορείς να ταξιδέψεις στον ουρανό, ζωγραφίσαμε με τα πινέλα της ψυχής, λύσαμε γρίφους που είχε ξεθωριάσει ο χρόνος και στο τέλος υψώσαμε τον πύργο των βιβλίων που καταπολεμά τη λήθη και τα πλοκάμια της.

Ένα μεγάλο ταξίδι … ένα συναρπαστικό, γεμάτο αποκαλύψεις ταξίδι στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος σήμερα ξεκίνησε … με σημείο εκκίνησης … τον πλανήτη μας … τη Γη μας.

Θα κάνουμε στάσεις. Σε κάθε στάση, μας περιμένει η γνώση … η επιστήμη … η ιστορία του Σύμπαντος …

Εμψυχωτές: Άρτεμις Πλανάκη, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια.

Ευχαριστούμε πολύ πολύ τις κυρίες Αρτεμις Πλανάκη και Νίκη Γαλάνη για την εξαιρετική παρουσίαση!

Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ανάμεσά τους και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανιών, υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό!

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).