Προγράμματα φιλαναγνωσίας & δραστηριοτήτων στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες Δημοτικού Κήπου & Σούδας για τον μήνα Αύγουστο 2021.

Προγράμματα φιλαναγνωσίας & δραστηριοτήτων για τον μήνα Αύγουστο 2021.


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων καλεί τα παιδιά να συμμετέχουν στα προγράμματα φιλαναγνωσίας, δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης, στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου και της Σούδας, και για το μήνα Αύγουστο 2021.


Στόχος των προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, το χιούμορ, η χαρά της μάθησης.


Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας για τη συνεργασία, το χρόνο και την αγάπη τους.


Αναλυτικό πρόγραμμα:


Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου


-Τετάρτη 25 Αυγούστου, ώρα 11π.μ.


«Η Ιστορία αλλιώς»


Με αφορμή το κόμικ “Η ιστορία της Κρήτης” (εκδόσεις cretancomics) διατρέχουμε με χιούμορ τη μακραίωνη ιστορία της Κρήτης από την προϊστορία μέχρι τη μεταπο-λεμική εποχή με πρωταγωνιστές πρόσωπα μυθολογικά, λογοτεχνικά και ιστορικά, όπως ο Δίας και ο Μινώταυρος, ο Ερωτόκριτος και ο Αλέξης Ζορμπάς αλλά και ο Απόστολος Παύλος, ο Νικηφόρος Φωκάς και ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ακόμη, παίζοντας, εντοπίζουμε τις χρονικές περιόδους στον άξονα του χρόνου και μαθαίνουμε να διαβάζουμε τον χάρτη της Παλιάς Πόλης των Χανίων.
Για παιδιά 11-14 χρονών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά (Απαραί-τητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2821341774).


Με τη Σμαράγδη Γαλημιτάκη, φιλόλογο.


Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας


Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 13 ετών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2821341221 έως και μια ημέρα πριν τη δράση). Με την Αρχοντούλα Χουδαλάκη, βιβλιοθηκονόμο.


Αναλυτικά:


Τρίτη 17 Αυγούστου 2021, 11.00 το πρωί


« …με το άνοιγμα ενός βιβλίου»


Διαβάζουμε το βιβλίο «Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κ. Μόρρις Λέσμορ» του Joyce William και προβάλουμε τη βραβευμένη με Oscar ομώνυμη ταινία animation μικρού μήκους.
Τα παιδιά θα κατασκευάσουν το βιβλίο τους και θα γράψουν τη δικιά τους ιστορία!


-Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, 11.00 το πρωί


«Το κουτί του Σιλάν»


Παιδιά «Το κουτί του Σιλάν» δεν περιέχει παιχνίδια, ούτε δώρα, κρύβει όμως, κάτι πολύ πιο δυνατό…θα το ανοίξετε;
Εμπνεόμενα από το βιβλίο της Άλκηστης Χαλικιά τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους κουτί που μέσα θα φυλάξουν το θησαυρό τους!


-Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, 11.00 το πρωί


«Χρειάζομαι αληθινά φτερά. Τα δικά μου φτερά…!»


Η ιστορία της Λίας στο παραμύθι «Φτερά» της Maya Hanoch θα μας δώσει ιδέες για να γεμίσουμε την Αλφαβήτα με ένα φτερό!!
Και αφού η φαντασία μας θα έχει πετάξει ψηλά, θα δημιουργήσουμε και εμείς τα δικά μας φτερά, αυτά που ονειρευόμαστε για τον εαυτό μας!