Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: “Η ευτυχία είναι επιλογή…!” στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας

«Η ευτυχία είναι επιλογή…!»

  • Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, Δ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αγροκηπίου
  • Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, Β΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ναυστάθμου

Ένα πρωινό η κυρία Δυστυχία αποκτά έναν ασυνήθιστο γείτονα. Ο κύριος Ευτύχης χαιρετά το πρωί τον ήλιο, το βράδυ το φεγγάρι και τα αστέρια. Επιπλώνει με χαρά το σπίτι του και σκορπίζει ακούραστα σπόρους στον κήπο. Πολύ γρήγορα φυτρώνουν τα ωραιότερα λουλούδια πάνω από το φράχτη του!

Όλα αυτά όμως δεν αρέσουν καθόλου στην κυρία Δυστυχία, που αποφασίζει: «Ο κύριος Ευτύχης πρέπει να φύγει!» Θα τα καταφέρει να τον διώξει;

Ένα δροσερό αλληγορικό παραμύθι. Μια συνταγή Ευτυχίας που όλοι την ψάχνουμε στα άπιαστα όνειρά μας ενώ βρίσκεται καθημερινά μπροστά μας…!

Εμπνεόμενοι από το βιβλίο «Ο κύριος Ευτύχης & η κυρία Δυστυχία» των Αντονί Σνάιντερ και Σουζάνε Στράσερ, εκδόσεις Διάπλαση, τα παιδιά δημιούργησαν με διάφορα υλικά και χρώματα δύο πόλεις με έντονες αντιθέσεις και έπειτα επέλεξαν σε ποια θα κατοικήσουν!

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Η ευτυχία είναι επιλογή…!».