Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: «Ιστορίες … με ουρά» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

«Ιστορίες … με ουρά»

Με τους μικρούς μας φίλους και οδηγό το βιβλίο της Άλκης Ζεη «Γατοκουβέντες», απολαύσαμε γατοϊστορίες … και γατοκαμώματα!

Γάτες εδώ … Γάτες εκεί … και παρακεί … με βλέμμα πονηρό και γοητεία απόμακρη τρύπωσαν στη βιβλιοθήκη και μας καλωσόρισαν. Ταξίδι μακρινό έκαναν και είναι πολλές. Άσπρες … Μαύρες … Τιγρέ … Φουντωτές … Ναζιάρες … Άγριες … Περίεργες … και πολύ γοητευτικές.

Ε … Ψιτ … Είμαστε οι πιο όμορφες γάτες του κόσμου και την ιστορία μας θα σας πούμε.

Δικαιώματα έχουμε. Δικαιώματα στην συντροφικότητα, την κατανόηση, την μοιρασιά, τον θαυμασμό, την αγάπη, την αγκαλιά. Μας αξίζει μια ζωή όμορφη. Δεν είμαστε παιχνίδι.

Είμαστε ένας άλλος παράλληλος κόσμος που κινείται παράλληλα με τον δικό σας. Γι’ αυτό θα μείνουμε εδώ κοντά σας, στη βιβλιοθήκη, γουργουρίζοντας σε μια έκθεση εικαστική για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα. Τα αδέσποτα που τριγυρίζουν στα μονοπάτια τα ήσυχα του χωριού σας, της γειτονιά σας και ζητούν την δική σας φροντίδα, τη δική σας αγκαλιά.

Τα παιδιά εντυπωσιάζονται, εμπνέονται από τις γατοϊστορίες που απλώθηκαν στη βιβλιοθήκη μας και σκαρφίστηκαν καινούργιες γεμάτες με αγάπες, αγάπες με ουρά πολύ δυνατές.

Στόχος του προγράμματος :

  • Να εκφράσουν τα παιδιά τα συναισθήματά τους για τα ζώα συντροφιάς.
  • Να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις τους απέναντί τους.
  • Να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά και φαντασία τους.

Εμψυχωτής Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια.

  • Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 20235ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών
  • Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 – Α’ τάξη Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν.

Α’ τάξη Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας