Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: “Λύκε λύκε είσαι εδώ;” στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

«Λύκε λύκε είσαι εδώ;»

  • Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, Α΄ και Γ΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου
  • Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, 8ο και 25ο Νηπιαγωγείο Χανίων

τα παιδιά επισκέφθηκαν την Παιδική -Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου Χανίων και συνάντησαν έναν λύκο! Τον λύκο που έπεσε απ’ το βιβλίο του, τον ήρωα του βιβλίου του Thierry Robberecht, εκδόσεις Μεταίχμιο.

Με την τέχνη του κουκλοθεάτρου και τις επίπεδες φιγούρες, προσπαθήσαμε να ζωντανέψουμε την περιπλάνηση του λύκου από βιβλίο σε βιβλίο και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν.

Το βιβλίο με το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας έδωσε τέλος στις αγωνίες του και χαρούμενος μπήκε στο βιβλίο “ Ο λύκος πάει σχολείο”, γιατί αν μη τι άλλο σημαντικό για να ταξιδεύει στις σελίδες των σωστών βιβλίων τη σωστή στιγμή, είναι να μάθει γράμματα για να μπορεί να διαβάζει…

Τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους tangram και παίζοντας έφτιαξαν μοναδικά λυκάκια πάνω σε ένα σελιδοδείκτη. Έφυγαν με τη γνώση, του πώς ζωντανεύουμε εύκολα μια ιστορία κουκλοθεατρικά και υποσχέθηκαν να κάνουν το ίδιο στην τάξη για τους συμμαθητές τους!

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν.