Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: «Σ’ ένα βάζο μέσα»

Δύο φίλοι μπροστά στα μικρά και μεγάλα θαύματα της φύσης μαζεύουν σε γυάλινα βάζα την μαγεία του Χειμώνα, τη φρεσκάδα της Άνοιξης και τις μεγάλες σκιερές μέρες του Φθινοπώρου.

Μαζεύουν όμως κι εκείνα, που δεν μπορούν να κρατήσουν στα χέρια τους, τα «άπιαστα». Τα ουράνια Τόξα, τον Ήχο της Θάλασσας και του Ανέμου, το τραγούδι του Νερού και της Βροχής, τα Πεφταστέρια και τα Ηλιοβασιλέματα τα γεμάτα βυσσινάδα. Μαζεύουν στιγμές που γίνονται αναμνήσεις ζωής και αγκαλιάζουν μια φιλία δυνατή.

Μια ιστορία για την ομορφιά της φύσης. Μια ιστορία για τα μικρά και μεγάλα θαύματά της. Μια ιστορία για τη μαγεία της φιλίας. Μια ιστορία για τη δύναμη των καθημερινών στιγμών που δημιουργούν αναμνήσεις.

Οι μικροί μας φίλοι εντυπωσιάζονται, εμπνέονται και γεμίζουν τα δικά τους βάζα με της Άνοιξης τα Αγριολούλουδα, του Φθινοπώρου τα χρώματα, τα βυσσινιά Ηλιοβασιλέματα και τα Πεφταστέρια , για να φωτίζουν τις νύχτες τους!

«Σ’ ένα βάζο μέσα»

Συνεχίζοντας τα προγράμματα φιλαναγνωσίας, που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και για το έτος 2023, επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, το Νηπιαγωγείο Βαρυπέτρου, για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Η Ντέμπορα Μαρσέρο συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου «Σ’ ένα βάζο μέσα» εκδ. Μεταίχμιο, μια ιστορία όμορφη απλώνει στη Βιβλιοθήκη μας.

Εμψυχωτής Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια.