Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: “Χρατς” στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

“Χρατς”

Μια επιτραπέζια κούκλα – ένα αγόρι που τα παιδιά το ονόμασαν Χρατς – υποδέχτηκε τους μικρούς μας φίλους, για να τους πει τη δική του ιστορία από τότε που έμαθε τον εαυτό του. Μια ιστορία που εμπεριέχει φόβους, αγωνίες και πολλά- πολλά παπούτσια και κορδόνια!

Τα παιδιά παίζοντας, μπήκαν στη θέση του ήρωα και του έμαθαν να ονοματίζει τα συναισθήματά του. Έτσι βρήκε τη λύση. Κατάλαβε πως όταν κοιτάς ψηλά βρίσκεις τρόπους να λύνεις τους κόμπους της καρδιάς σου.

Για αντάλλαγμα χάρισε στα παιδιά χάρτινα παπουτσάκια που πάνω τους ζωγράφισαν όσα βλέπουν όταν σηκώνουν το βλέμμα τους ψηλά κι όσα όμορφα βλέπουν όταν κοιτάνε χαμηλά στη γη.

Στη σόλα ζωγράφισαν τους δικούς τους φόβους και άλλοι έδεσαν τα κορδόνια μόνοι τους κι άλλοι με τη βοήθεια των διπλανών τους.

Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά όπως κατάλαβε κι ο ήρωας μας τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Την Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2023, 20 παιδιά της Δ΄ τάξης του 17ου Δ.Σ. Χανίων με τον δάσκαλό τους, επισκέφθηκαν την Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων και γνώρισαν τον ήρωα του βιβλίου της Εύης Γεροκώστα ¨Χρατς¨ από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.