Συνάντηση της Α΄ Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 το απόγευμα, τα μέλη της Α΄ Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, παραβρέθηκαν στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση τους, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Η υπεύθυνη της Λέσχης και προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης, ενημέρωσε τα μέλη για την παρουσία των υπεύθυνων των δύο Λεσχών Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, Παρασκευής Χουδαλάκη και Αρετής Καρβέλη

  • στη 19η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023 και
  • στην Ημερίδα των Λεσχών Ανάγνωσης, που διοργάνωσε το Εργαστήριο για την Ανάγνωση και τη Γραφή στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αναφέρθηκε επίσης στα συγχαρητήρια που δέχτηκαν από τους παρευρισκόμενους αλλά και της καθηγήτριας Βενετίας Αποστολίδου από το Α.Π.Θ. και της συγγραφέως Αλεξάνδρας Μητσιάλη, για τις δραστηριότητες των Λεσχών και γενικότερα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.
Ακολούθησε συζήτηση για το βιβλίο “Σαν σκόνη στον άνεμο” του Leonardo Padura, εκδόσεων Καστανιώτη. «Κι’ αν ακόμα αρνιόμαστε να το δούμε δεν είμαστε παρά σαν σκόνη στον άνεμο».
Ένα βιβλίο ύμνο στη φιλία, στη γυναίκα, στη μάνα που σπούδασε και είναι χωρίς εργασία, στις τρεις ηρωίδες του, πυλώνες του έργου του, στους προβληματισμούς του κουβανικού λαού, τα γεγονότα της χώρας και της εποχής αυτής.
Ο Λεονάρδο Παδούρα, πεζογράφος και δοκιμιογράφος, θεωρείται σήμερα ο σημαντικότερος συγγραφέας της Κούβας και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στη Λατινική Αμερική.
Επόμενη συνάντηση Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στη Βιβλιοθήκη, με το βιβλίο «Ο άνδρας μου» της Ρούμενα Μπουζάροφκα, εκδ. Gutenberg.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συναντήσουμε σε λίγες μέρες, τους παραπάνω συγγραφείς στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων!
Περισσότερα για τη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη: https://librarychania.gr/…/19%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b5…/