“Όταν κοιτάς από ψηλά” στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

” Έίμαι ο ήλιος, ένας ήλιος κόκκινος. Το πρώτο πράγμα που συμβαίνει σ’ όποιον είναι ήλιος, είναι πώς βλέπει τα πράγματα από ψηλά. Σίγουρα είν’ όμορφα να βλέπεις τα πράγματα από ψηλά…Και τώρα θα σας πω ένα μυστικό! Υπάρχει ένας τρόπος για να ταξιδεύεις. Αυτός ο τρόπος είναι η σκάλα των ονείρων.”

Ο συγγραφέας Όρι μέσα από τα κείμενά του στο βιβλίο “Το ημερολόγιο του κόκκινου ήλιου” μας βάζει στον μαγικό κόσμο του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου, Χουάν Μιρό.

Αυτόν τον ήλιο γνώρισαν τα παιδιά του παιδικού σταθμού “Η φωλιά του παιδιού”, που επισκέφθηκαν την Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Έκλεισαν μαζί του τα μάτια τους, πίεσαν λίγο τα βλέφαρά τους όπως τους παρότρυνε και ξάφνου χρώματα και γραμμές ξεπήδησαν μπροστά τους. Είδαν τον κόσμο από ψηλά όπως τον είδε ο φίλος τους ο ήλιος, όπως τον είδε ο Μιρό. Κι έπειτα μαθαίνοντας το μυστικό του ανέβηκαν στη σκάλα των ονείρων και ξέφυγαν απ’ τον κόσμο της πραγματικότητας. Μαύρη, κόκκινη και μπλε η σκάλα του Μιρό, πολύχρωμη εκείνη των παιδιών!

Κι επειδή όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά…τέμπερες, πινέλα, μαρκαδόροι στα χέρια των μικρών μας φίλων, αποτύπωσαν ονειρικά τοπία στο χαρτί.

¨Όταν κοιτάς από ψηλά¨ μια δράση βασισμένη στο βιβλίο: Το ημερολόγιο του κόκκινου ήλιου, της σειράς, Η τέχνη για τα παιδιά, Joan Miro, των εκδόσεων Οδυσσέας.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Ρούλα Τατσοπούλου (παιδαγωγό θεάτρου).

Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023