Απολογισμός Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων για το έτος 2022

Δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες, εκατοντάδες νέα μέλη και δεκάδες εκπαιδευτικές δράσεις φιλαναγνωσίας στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων για το 2022

Αισιόδοξο μήνυμα για τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, έστειλαν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, σε μικρούς και μεγάλους, ώστε να μην στερηθούν το διάβασμα και τη χαρά της ανάγνωσης, σύμφωνα και με τα πολύ ενθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνονται για το έτος 2022.

✅Εξελίσσοντας και ανανεώνοντας διαρκώς τις υπηρεσίες τους προς το κοινό, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες των Χανίων, κατόρθωσαν να προσεγγίζουν 864 νέα μέλη, ενώ το σύνολο των χρηστών – αναγνωστών που τις χρησιμοποίησε έφθασε -τον ομολογουμένως άκρως εντυπωσιακό αριθμό-, τα 15.754 άτομα.

✅Συνολικά δανείστηκαν 31.158 βιβλία και 108 περιοδικά και οπτικοακουστικό υλικό (cd-dvd). To σύνολο των νέων τόμων που αποκτήθηκαν ανέρχεται σε 2.371, ενώ ο συνολικός αριθμός συλλογής βιβλίων ανέρχεται σε 171.220 τόμους.

✅Ο αριθμός επισκέψεων σχολείων και άλλων δράσεων για παιδιά ήταν συνολικά:

75 επισκέψεις σχολείων και 72 δράσεις φιλαναγνωσίας, που έφεραν 1.985 παιδιά στον χώρο των Βιβλιοθηκών.

✅Η Α΄ Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων συναντήθηκε 9 φορές το έτος 2022, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την πανδημία, όπου διαβάστηκαν και σχολιάστηκαν ισάριθμα με τις συναντήσεις βιβλία.

✅Η Β΄ Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων συναντήθηκε 7 φορές το έτος 2022, με αναγνώσεις και σχολιασμό ισάριθμων βιβλίων.

Αναλυτικά:

📙Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, κατά το έτος 2022, επισκέφτηκαν 13.871 χρήστες και εγγράφηκαν 632 νέα μέλη. Συνολικά, δανείστηκαν 24.207 τεκμήρια (έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό), εκ των οποίων 24.099 βιβλία, 81 περιοδικά & 27 τεμάχια οπτικοακουστικού υλικού.

Το Media Lab χρησιμοποίησαν 1.144 αναγνώστες. Στη συλλογή προστέθηκαν 2.032 τόμοι νέων βιβλίων, φτάνοντας η συλλογή 90.196 τόμους. Προστέθηκαν επίσης 120 τόμοι περιοδικών & εφημερίδων.

📙Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας

Το έτος 2022 την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας χρησιμοποίησαν 1.583 αναγνώστες, προστέθηκαν 224 τόμοι βιβλίων, γράφτηκαν 217 νέα μέλη και δανείστηκαν 3.789 βιβλία, ενώ πραγματοποιήθηκαν:

18 δράσεις φιλαναγνωσίας με 320 παιδιά.

29 επισκέψεις σχολείων, με 526 μαθητές.

5 συναντήσεις για μαθήματα σκακιού

📙Δημοτική βιβλιοθήκη Σταλού

Για το 2022, στη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, αποκτήθηκαν 115 νέοι τόμοι βιβλίων, με τον συνολικό αριθμό των τόμων της συλλογής της να ανέρχεται πλέον σε 3.270 βιβλία. Δανείστηκαν 612 βιβλία και πραγματοποιήθηκαν:

8 δράσεις φιλαναγνωσίας, με 151 παιδιά.

17 επισκέψεις σχολείων, με 495 μαθητές.

📙Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου*

*Κατά το προηγούμενο έτος (2022) η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου παρέμεινε κλειστή, λόγω των εργασιών ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

✅Συνεργασίες

Κάθε χρόνο οι Βιβλιοθήκες του Δήμου μας, συνεργάζονται με Πολιτιστικούς Φορείς, Βιβλιοθήκες, Σχολεία, Μουσεία, Ιδρύματα κ.α. Τη χρονιά που μας πέρασε συνεργαστήκαμε με:

🔸Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος

🔸Α/θμια & Β/θμια Εκπαίδευση Ν. Χανίων

🔸Ίδρυμα Ελευθερίου Βενιζέλου

🔸Περιφέρεια Χανίων

🔸τον Δήμο Χανίων

🔸εκδόσεις Πατάκη, Καστανιώτη, Πόλις κ.α.

🔸βιβλιοπωλεία της πόλης μας

🔸Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (ΛεΦΚι)

✅Αφιερώματα

🔸21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης!

Και το 2022 – δυστυχώς συνεχίζονται οι δύσκολες συνθήκες- τιμούμε τη μέρα αυτή. Η ποίηση μας βρίσκει! Καλεσμένοι μας δύο νέοι, πολλά υποσχόμενοι ποιητές, διαβάζουν και ηχογραφούν ποιήματα τους που επέλεξαν οι ίδιοι και τα αναρτούμε στο κανάλι της Βιβλιοθήκης μας, η Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη και ο Γιάννης Δούκας! Τους γνωρίσαμε από κοντά το καλοκαίρι, στο Φεστιβάλ Βιβλίου.

🔸2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων γιόρτασαν το Σάββατο 2 Απριλίου & την Κυριακή 3 Απριλίου 2022. Οι διήμερες εκδηλώσεις περιλάμβαναν συναντήσεις με παιδιά με καλεσμένες τις καταξιωμένες συγγραφείς παιδικών και εφηβικών βιβλίων, Αλεξάνδρα Μητσιάλη, Μαρίζα Ντεκάστρο και Στέργια Κάβαλου σε ένα εορταστικό διήμερο αφιερωμένο στην παιδική και εφηβική λογοτεχνία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Χανίων, τον Δήμο Χανίων , τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τις εκδόσεις Πατάκη.

✅1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων 29 Ιουνίου – 3 Ιουλίου 2022

Ο κόσμος του βιβλίου έρχεται στα Χανιά!

Κεντρικό θέμα: «Στις γραμμές των συνόρων»

Ο Δήμος Χανίων με συμμετοχή και της Βιβλιοθήκης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και ψυχή του Φεστιβάλ τον Μανώλη Πιμπλή, εγκαινίασαν το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, την Τετάρτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, με τη σύμπραξη πολλών Φορέων.

Πάνω από 5.000 επισκέπτες, τόσο από τα Χανιά όσο και από άλλα μέρη της Κρήτης, της Ελλάδας και το εξωτερικό, παρακολούθησαν τις περισσότερες από 60 εκδηλώσεις.

✅Λέσχες Ανάγνωσης Ενηλίκων Δημοτικής Βιβλιοθήκης

🔸Τα μέλη της Α΄ Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για έτος 2022 συναντήθηκαν με όλες τις προφυλάξεις, εννέα (9) φορές.

Επίσης, τα μέλη μαζί με τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη ξεναγήθηκαν από την κα Δήμητρα Γεωργουδάκη στην έκθεση «John Craxton: “Μια ελληνική Ψυχή” της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων.

Αναλυτικά τα βιβλία που διαβάστηκαν:

• «Ο Εφιάλτης», Hans Fallada, εκδόσεις Guternberg ORBIS LITERE 2021 –Γερμανία

• «Όλιβ Κίτριτζ», Elizabeth Strout, εκδόσεις Άγρα 2020 -ΗΠΑ

• «Τι είναι ένας κάμπος;», Νάσια Διονυσίου, εκδόσεις Πόλις 2001- Κύπρος

• «Ο πόλεμος των φτωχών», Ερίκ Βιγιάρ, εκδόσεις Πόλις 2021- Γαλλία

• «Γκρίζες Μέλισσες», Αντρέι Κούρκοφ, εκδόσεις Καστανιώτης 2022- Ουκρανία.

• «Ο θρίαμβος της ομορφιάς- Η προτομή του αυτοκράτορα», Joseph Roth, εκδόσεις Άγρα 2022 – Αυστρία.

• «Μια χούφτα σκόνη», Evelyn Waugh, εκδόσεις Gutenberg- Aldina 2022 -Αγγλία

• «Η απατημένη», Thomas Mann, εκδόσεις Κριτική 2020- Γερμανία

• «Στα μάτια της Ανδρομέδας», Γιάννης Πολυράκης, εκδόσεις Λιβάνης 2022- Ελλάδα

🔸Η Β΄ Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων συναντήθηκε επτά (7) φορές το έτος 2022, διαβάστηκαν και σχολιάστηκαν τα βιβλία:

• «Ο Ταχυδρόμος» το Γιώργου Παπαδάκη

• «Ο πόλεμος των φτωχών» του Έρικ Βυιγιάρ, εκδόσεις Πόλις, 2021- Γαλλία

• «Γκρίζες μέλισσες» του Κούρκοφ, εκδόσεις Καστανιώτης 2022- Ουκρανία

• «Άφωνοι φόνοι» του Μιχάλη Τζανάκη

• «Ο βίος του Ισμαήλ Φερίκ Πασά» της Ρέας Γαλανάκη

• «Γκίλιαντ» της Marilynne Robinson

•«Αγαπητέ Θεέ» του Eric-Emmanuel Schmitt

✅librarychania.gr: η νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης

Ο διαδικτυακός τόπος της Βιβλιοθήκης Χανίων (librarychania.gr) αναβαθμίστηκε με σκοπό να προσφέρει στους επισκέπτες του ένα περιβάλλον σύγχρονο και παράλληλα εύκολα προσβάσιμο για όλους.

Η πλοήγηση στη σελίδα γίνεται μέσα από τη χρήση των επιλογών που προβάλλονται στην αρχική ιστοσελίδα, και οι οποίες χωρίζονται σε 9 ενότητες:

• αρχική

• η βιβλιοθήκη μας

• οι συλλογές

• ψηφιακή βιβλιοθήκη

• υπηρεσίες

• δραστηριότητες

• νέα – ανακοινώσεις

• επικοινωνία

• αναζήτηση

Ο νέος διαδικτυακός τόπος της Βιβλιοθήκης Χανίων διαθέτει συμβατότητα με όλους τους σύγχρονους browsers και τις κινητές συσκευές, δυνατότητα αναζήτησης για άμεση και γρήγορη εύρεση άρθρων και σελίδων, ενημέρωση για προσεχώς εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης και πρόσβαση σε ψηφιοποιημένο υλικό (Ψηφιακή Βιβλιοθήκη).

✅Ανελκυστήρας σκάλας «Πρόσβαση για όλους»

Το νέο απόκτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, δεν είναι άλλο από την προσθήκη ενός ανελκυστήρα σκάλας, που εξασφαλίζει για πρώτη φορά την πρόσβαση σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, σε μητέρες με καρότσια, αλλά και στην εύκολη μεταφορά μεγάλων φορτίων.

✅Εκθέσεις

🔸«Ανεβαίνοντας από το Α στο Ω»

Συνεχίζεται και για το 2022 η εικαστική έκθεση του Ιωάννη Μονογυιού με τίτλο: «Ανεβαίνοντας από το Α στο Ω» στο φουαγιέ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων. Η έκθεση παραμένει ανοικτή μέχρι σήμερα για το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

🔸«Η Νομαδική Βιβλιοθήκη του MedPhoto Festival» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων φιλοξένησε τη Νομαδική Βιβλιοθήκη του MedPhoto Festival, την πρώτη μετακινούμενη δανειστική βιβλιοθήκη φωτογραφικών βιβλίων στην Ελλάδα, προσφέροντας την ευκαιρία σε φωτογράφους, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές… να έρθουν σε επαφή με τις φωτογραφικές εκδόσεις και τη δουλειά σημαντικών δημιουργών.

Μία συνεργασία της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (ΛεΦΚι), με τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

✅«Ζωντανή Βιβλιοθήκη»

Συγκεκριμένα, πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στο πρόγραμμα ESTIA των Χανίων, το οποίο υλοποιείται από το 2017 από τη Σύμπραξη Χανίων, έγιναν «Ζωντανά Βιβλία» και «ξεδίπλωσαν» τις ζωές τους, αφηγήθηκαν τις προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες τους, μίλησαν για το παρόν τους και τα σχέδια για το μέλλον με τους «αναγνώστες» τους, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Η δράση «Ζωντανή Βιβλιοθήκη»(Human Library), πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Χανίων, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τη Σύμπραξη Χανίων, στο πλαίσιο του Refugee Week Greece,

με σκοπό την επικοινωνία και το διάλογο, την ανθρώπινη επαφή, τη διερεύνηση και την καταπολέμηση των διακρίσεων, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, Βιβή Χουδαλάκη.

Η εκδήλωση «Ζωντανή Βιβλιοθήκη» εντάσσεται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Βιβλιοθηκών και πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Δήμαρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και του Γενικού Γραμματέα, Γιώργου Φραγκιαδάκη, όπου συμμετείχαν ενεργά στην (Human Library).

✅Δωρεές

Σημαντική δωρεά αγγλικών παιδικών βιβλίων

Ο Χανιώτης οδοντίατρος Μανώλη Ροδιτάκης, που ζει και εργάζεται στην Αγγλία, δώρισε 60 αξιόλογα παιδικά αγγλικά βιβλία, με στόχο τον εμπλουτισμό της ξενόγλωσσης συλλογής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Στο μήνυμά του ο κ. Ροδιτάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Εκτιμώ τη δουλειά, που κάνετε για τα παιδιά και τους νέους στα Χανιά».

Με τη σειρά της η Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, Βιβή Χουδαλάκη, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Ροδιτάκη για τη δωρεά του, υπογραμμίζοντας πως: «Μας συγκινεί πάντα το ενδιαφέρον και η αγάπη του κ. Ροδιτάκη για τη Βιβλιοθήκη μας και για τους μικρούς αναγνώστες μας».

✅Προγράμματα για παιδιά

🔸Προγράμματα φιλαναγνωσίας για μαθητές.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων έδωσε τη δυνατότητα και το 2022 σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν σε προγράμματα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής απασχόλησης με σκοπό να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, το χιούμορ, η χαρά της μάθησης! Τα προγράμματα συνεχίζονται και για το 2023.

🔸«Σημειωματάριά Τέχνης» εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας που θα συνεχιστούν και με το νέο έτος.

🔸Ξεναγήσεις μαθητών

Καθημερινές είναι και οι επισκέψεις μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στο χώρο των Βιβλιοθηκών και για ξεναγήσεις.

🔸Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2022

Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος πραγματοποιήσαμε την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 για παιδιά με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!».

Αποτέλεσμα; 26 δράσεις, 21 εθελοντές, 454 παιδιά και 984 βιβλία που δανείστηκαν.

🔸Χριστουγεννιάτικες Δράσεις 2022

Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων η Δημοτική Βιβλιοθήκη πραγματοποίησε πολλές εκδηλώσεις, καλώντας τους μικρούς φίλους μας να συμμετέχουν, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού και στο ΚΑΜ. Τα παιδιά για άλλη μία φορά με χριστουγεννιάτικη διάθεση και καλλιτεχνική ματιά δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης!

✅Συμμετοχή στην έκδοση του περιοδικού «Εν Χανίοις»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετέχει στην ετήσια έκδοση του περιοδικού «Εν Χανίοις» του Δήμου μας, από την έναρξη κυκλοφορίας του. Η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης συμμετέχει με εργασίες της και είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού.

✅Ανταλλακτικές Βιβλιοθήκες

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ενισχύει τις:

🔸Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, η οποία έχει μετατραπεί πλέον σε ένα στέκι φιλαναγνωσίας για ασθενείς, συνοδούς καθώς και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

🔸Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο αίθριο του Δημαρχείου Χανίων, διαθέσιμη για όλους τους Δημότες.

Για τον εμπλουτισμό τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα, επιλέγονται δεκάδες βιβλία από τους βιβλιοθηκονόμους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και τοποθετούνται στα ράφια τους. Καλό είναι όλοι μας να στηρίζουμε τις Ανταλλακτικές Βιβλιοθήκες.

✅Επιμόρφωση προσωπικού

Το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων συμμετείχε:

🔸Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιβλιοθηκών (EBLIDA) στην Αθήνα

Το Συνέδριο της EBLIDA, πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Goethe), με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Ένωσης Βιβλιοθηκών (ΕΕΒΕΠ), από τις 14 έως και τις 16 Ιουνίου 2022. Η EBLIDA (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations), είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Βιβλιοθηκών, πληροφόρησης, τεκμηρίωσης και αρχείων.

Στο συνέδριο, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, Βιβή Χουδαλάκη, Αρετή Καρβέλη και Αργυρή Αναστασοπούλου, καθώς και εκπρόσωποι βιβλιοθηκών απ’ όλη την Ευρώπη, επικεντρώθηκε σε θέματα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις βιβλιοθήκες, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και αδειοδότησης, αλλά και του αντίκτυπου της βιβλιοθήκης στην κοινωνία και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ευρώπη.

🔸4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών στο Ηράκλειο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετείχε ενεργά στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών, με τίτλο «Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες μετασχηματίζονται: Προοπτικές και προκλήσεις», που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο Ηράκλειο, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο συνέδριο παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, καθώς και οι βιβλιοθηκονόμοι του Δήμου Χανίων, Αρετή Καρβέλη, Μαρία Μαραβελάκη, Χρυσούλα Αντωνακάκη και Ευαγγελία Μαστορακάκη.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο συνέδριο η βιβλιοθηκονόμος, Αρετή Καρβέλη, πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα: «Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων. Η Βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου».

🔸28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στην Κέρκυρα

Το Συνέδριο διοργανώθηκε στις 19-21 Οκτωβρίου 2022 στην Κέρκυρα από τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου, μετά από 2 χρόνια διαδικτυακών συνεδρίων, με θέμα: “Πράσινες & Βιώσιμες Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες στη μετα-COVID Εποχή”.

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων εκπροσώπησαν η Προϊσταμένη Βιβή Χουδαλάκη και οι βιβλιοθηκονόμοι, Αρετή Καρβέλη και Χρυσή Αντωνακάκη.

✅Προσωπικό

Το έτος 2022 προστέθηκε στο προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η Αργυρή Αναστασοπούλου, πτυχιούχος Γραφικών Τεχνών, η συνάδελφος βιβλιοθηκονόμος Αργυρώ Κατσιγιαννάκη και η Αντωνία Λεβεντάκη στο προσωπικό καθαριότητας.

✅Προβολή Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων στα ΜΜΕ

Η προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων Βιβή Χουδαλάκη, καλεσμένη

πολλές φορές στο κανάλι ΚΡΗΤΗ TV μίλησε με τον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο για τις νέες Υπηρεσίες των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων στον καιρό της πανδημίας & για τον απολογισμό των Δημοτικών Βιβλιοθηκών. Δημοσιεύσεις έγιναν και στον Τύπο της πόλης μας και στα κοινωνικά Δίκτυα.

✅Το μέλλον

Στόχοι που έχουν δρομολογηθεί:

• Κτίριο Τζανακάκη, ολοκληρώθηκε η μελέτη του κτιρίου της νέας Βιβλιοθήκης και οδεύουμε προς την ανάθεση του έργου.

• Έχει ανατεθεί η μελέτη του κτιρίου της Ηρ. Πολυτεχνείου.

• Στα μέσα Μαρτίου τοποθετείται το άνοιγμα της Παιδικής- Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου.

• Βαδίζουμε προς την έκδοση σπάνιου Κώδικα.

Κλείνοντας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι προσπαθούμε για να ενδυναμώσουμε το ρόλο και την αξία των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, ισχυροποιούμε τη φωνή μας, υποστηρίζουμε το όραμα, συνεργαζόμαστε, για να παρέχομε καλύτερες υπηρεσίες στον συνάνθρωπο μας…

Βιβλιοθήκες στην καρδιά της τοπικής κοινωνίας!

                                                 Εκ μέρους των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων,

                                                      Η Προϊσταμένη, Παρασκευή Χουδαλάκη