Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Η χάρτα των δικαιωμάτων», στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της Σούδας

KE2023 #forEBEr «Η χάρτα των δικαιωμάτων»

Άραγε είναι εύκολο να μιλήσεις στα παιδιά για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Μέσω της δράσης “Χάρτα των Δικαιωμάτων των Μικρών Αναγνωστών και Αναγνωστριών” έγινε εύκολο και ευχάριστο εντός της Βιβλιοθήκης της Σούδας.

Η εμψυχώτρια Άρτεμις Πλανάκη συνέδεσε τον αγώνα της Άλκης Ζέη και της Ζώρζ Σαρή για τα ανθρώπινα δικαιώματα με αυτά των παιδιών. Συζήτησαν για το πως εκείνα αντιλαμβάνονται την έννοια αυτή και οι απαντήσεις τους μας εξέπληξαν.
Έπειτα, με τη συνεχή αρωγή της βιβλιοθηκονόμου Αρχοντούλας Χουδαλάκη, παρακολούθησαν βίντεο με έρευνες και την ιστορική αναδρομή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι μικροί μας φίλοι ανέλυσαν τα 40 δικαιώματα του ΟΗΕ σε παιδικά σκίτσα. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν καταπληκτική και αυτό αποδεικνύεται από τις ζωγραφιές τους που απεικονίζουν το δικαίωμα που αυτά θεώρησαν ως πιο σημαντικό.

Τέλος, δημιούργησαν τη «Χάρτα των Δικαιωμάτων της Βιβλιοθήκης της Σούδας» και η συγκίνηση μας αυξήθηκε κατακόρυφα. Τι σημαντικό οι βιβλιοθήκες να φιλοξενούν δράσεις που κινητοποιούν την κριτική σκέψη των παιδιών και τα συναισθήματα τους!

Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό, συγγραφέα Άρτεμις Πλανάκη για την ξεχωριστή παρουσίαση, την υποστήριξη και τη συνεργασία!

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023

ΚΕ2023 #forEBEr #ΚαλοκαιρινήΕκστρατεία2023

EBE #ΕθνικήΒιβλιοθήκηΕλλάδος #NLG #NationalLibraryofGreece

ΚαλοκαιρινήΕκστρατεία2023 #ΚΕ23 #ΚΕ2023grΔημοτικήΒιβλιοθήκηΧανίων