1/4/2014, Σεμινάριο Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Το Εισαγωγικό Σεμινάριο Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας, με εισηγήτρια την κα Αριάδνη Νόβακ (Νηπιαγωγό, Θεατροπαιδαγωγό) μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και της Α/θμιας Εκπαίδευσης, που πραγματοποιείτε στα πλαίσια της Τοπικής Δράσης “Πρακτικοί Οδηγοί Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

Εργαστήρια Περιβαλλοντικής Αγωγής και Αγωγής Υγείας” και υποστηρίζεται συμβουλευτικά σε θέματα “παιδαγωγικής εντός της σχολικής τάξης” από την κα Αθηνά Ντούλια, Σχολική Σύμβουλο 1ης Περιφέρειας ΠΕ.

Στόχος της σειράς αυτής σεμιναρίων είναι η κατασκευή μίας κούκλας που εξυπηρετεί σε διαλογικές μεταβάσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών μέσω της τεχνικής puppet animation.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους και θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, στις 3 και στις 10 Απριλίου 2014, από ώρα 14:00 έως 17:00.

 

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής θα συμμετέχουν και βιβλιοθηκονόμοι των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου μας και περιορισμένος αριθμός ενδιαφερομένων αναγνωστών μας (σύνολο 10).

Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε έως την Πέμπτη 3 Απριλίου, να δηλώσετε συμμετοχή τηλ:2821 3 41663 στις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Αναγκαία υλικά από τον κάθε συμμετέχοντα είναι :

 

 Μια – δυο ολόκληρες παλιές εφημερίδες
 2 ξυλάκια ενός πόντου και μήκους 60π το ένα και 25π το άλλο,
•  Πανί για το ντύσιμο της κούκλας (π.χ.παλιό σάλι, ή κομμάτι από παλιό σεντόνι ή κουρτίνα τραπεζομάντιλο) ή παλιό φόρεμα ή μπλούζα και φούστα ή μπλούζα – παντελόνι. Συνιστώ 2-3 μ. γάζα ή άλλο λεπτό πανί, αλλά κάνουν και παιδικά ρούχα για παιδί 1-2 χρόνων . Ζητήστε από μαμάδες μεταχειρισμένα λεπτά καλοκαιρινά παλιά ρούχα που δεν τους χρειάζονται
•  μια ολόκληρη χαρτοταινία του πόντου.
•  ένα φαρδύ πινέλο και 3-4 λεπτά πινελάκια.
•  μια υγρή UHU μεσαίου μεγέθους.
•  2-3 μπολάκια (θα τα πάρει πίσω φεύγοντας) για να βάζει κόλλα ή χρώμα
Δύο κούκλες μαλλί πλεξίματος ακρυλικό (κάνει 1.5 ευρώ η κούκλα ) για τα μαλλιά της κούκλας. Θέλουμε φωτεινά χρώματα. Μη φοβηθείτε το πράσινο, μπλε, φλούο χρώματα κλπ. Μαλλιά από ξεπλεγμένη μπλούζα ή περούκα καρναβαλιού ή μαντήλι/καπέλο. Συνιστώ να ζητήσετε από τις μαμάδες να σας δώσουν αν έχουν περούκα αποκριάτικη.
•  ένα 5 κιλό ATLACOL (κόλα ξύλου) για όλες τις συμμετέχουσες. Όχι για την κάθεμια
πλαστικά χρώματα τοίχου (2κ άσπρο και από 1/4ο : κίτρινο, ώχρα, κόκκινο, μπλε , πράσινο και ένα καφέ) ή τα χρώματα της τάξης σας που θα ανακατέψουμε με πλαστικό τοίχου που θα φέρω εγώ.
•  Όσοι έχουν κορδέλες, φτερά, γκλίτερ, παλιά κοσμήματα, ψεύτικα λουλούδια κλπ.
•  5-6 Οδοντογλυφίδες.
•  5-6 Μπατονέτες για τα αυτιά.

 

koukles 1