1/4/2016, Επιμορφωτικές συναντήσεις για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού & Γυμνασίου «Κορίτσια-Αγόρια Ίσα σε Όλα»

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Επιμορφωτικές συναντήσεις για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού & Γυμνασίου «Κορίτσια-Αγόρια Ίσα σε Όλα»

Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας, ΑμΕΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, ξεκινάει κύκλο επιμορφωτικών συναντήσεων με τίτλο:
“Κορίτσια-Αγόρια Ίσα σε Όλα”.

Οι συναντήσεις απευθύνονται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Στόχος τους είναι η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ισότητας των δύο φύλων, καθώς και στο θέμα των έμφυλων στερεότυπων και στην πρόληψη της έμφυλης βίας.

Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από βιωματικά εργαστήρια (προβολές βίντεο, διαδραστικά παιχνίδια, αναγνώσεις βιβλίων, συζητήσεις) διαμορφωμένα κατάλληλα για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα.

Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των επιμορφωτικών συναντήσεων υπεύθυνο είναι το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Έμφυλης Βίας και των Παιδιών τους, του Δήμου Χανίων.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 5 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2016 και κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια 1 ώρας.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, προϊσταμένη κα Βιβή Χουδαλάκη, στο τηλέφωνο 28213-41662.

 koritsia agoria1