1/4/2019, «Μιλάμε με ειδικούς για θέματα παιδιών», Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, ώρα 7.15μ.μ. στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά

 

«Μιλάμε με ειδικούς για θέματα παιδιών»

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, ώρα 7.15μ.μ. στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

 

“Διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων (θυμού, φόβου, άγχους κ.α) των παιδιών μας”

 

Η παιδική ηλικία αν και θεωρείται ανέμελη και ξέγνοιαστη, αναπτυξιακά είναι από τις πιο επιβαρυμένες περιόδους στη ζωή του ανθρώπου, καθώς πολλές λειτουργίες – οργανικές, νοητικές, συναισθηματικές δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και πολλές δεξιότητες, όπως οι κοινωνικές, βρίσκονται ασφαλώς υπό διαμόρφωση.

 

Τα μικρά παιδιά βιώνουν πολλά από τα δύσκολα συναισθήματα που βιώνουν και οι ενήλικες. Θυμώνουν, στενοχωριούνται, απογοητεύονται, ντρέπονται, ζηλεύουν, αγχώνονται, φοβούνται.

 

Τα μικρά παιδιά δυσκολεύονται να τα αναγνωρίσουν αλλά και να βρουν τις κατάλληλες λέξεις προκειμένου να εκφράσουν αυτά τα συναισθήματα. Πολύ συχνά εκδηλώνουν αυτά τα συναισθήματα με διάφορους τρόπους όπως για παράδειγμα όταν θυμώσουν πετάνε τα παιχνίδια τους κάτω ή όταν αγχώνονται αρνούνται να πάνε σχολείο.

 

Πως μπορώ να είμαι βοηθητικός ως γονέας όταν το παιδί μου δεν μπορεί να διαχειριστεί τον θυμό του; Πως καταλαβαίνω ότι το παιδί μου έχει άγχος; Τι μπορώ να κάνω όταν εκφράζει κάποιους φόβους του; Από που μπορεί να προέρχονται;

 

Με την Αννέτα Μαρκογιαννάκη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια.

 

μαρκογιαννακη