10/11/2016, Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τίτλο: «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων φιλαναγνωσίας με τίτλο: «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω» για μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης, στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, επισκέφθηκαν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού η Δ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Κυδωνίας, με την εκπαιδευτικό κα Μουδιου Θεοχαρούλα για να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα «Ένα Μανταλάκι».
Τι ζητάει άραγε ένα μανταλάκι σε μια βιβλιοθήκη; Τι μπορεί να σηκώσει;

Για τον λόγο αυτό οι κυρίες Νίκη Γαλάνη και Λίτσα Μαστορακάκη «άπλωσαν» στη βιβλιοθήκη τη χιουμοριστική γλυκιά ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Του σχοινιού τα μανταλάκια» και οι μικροί μας φίλοι γνώρισαν την έννοια της φιλίας.
Τι σημαίνει να είσαι φίλος;
Τι σημαίνει ν’ αγαπάς;
Τι σημαίνει να είσαι με παρέα
Τι σημαίνει η δύναμη της ομάδας;
Οι μικροί μας φίλοι καταθέτουν προσωπικές εμπειρίες φιλίας, φτιάχνουν ρούχα από χαρτί με ζωγραφιές και σύμβολα αγάπης, με αγκαλιές, με χαμόγελα, με τσακωμούς, με σπρωξίματα, με χέρια ενωμένα και τα απλώνουν σε σκοινί με μανταλάκια, φορώντας τα βραχιολάκια φιλίας, που φτιάξανε!
Η δράση τελείωσε με τον γλυκό ύμνο της φιλίας, που χάιδεψε γλυκά τα αυτιά των μικρών μας φίλων.

«Σας ευχαριστούμε πολύ για το ζεστό καλωσόρισμα και την όμορφη φιλοξενία σας στον πολύ ωραία διαμορφωμένο χώρο της βιβλιοθήκης. Πέρασε ένα καθ’ όλα δημιουργικό δίωρο με ενδιαφέρουσες δράσεις, συζήτηση, ενεργητική ακρόαση. Τα παιδιά και εγώ φεύγουμε ενθουσιασμένοι και γεμάτοι νέες εμπειρίες και γνώσεις, που μοιραστήκαμε μαζί σας. Φεύγουμε με την προσμονή και την ευχή κάποια μέρα να ξαναέρθουμε για να μοιραστούμε εκ νέου όμορφες στιγμές».
Η δασκάλα και τα παιδιά.

 

mantalaki1

 

mantalaki2

 

mantalaki3

 

mantalaki4