10/3/2017, Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας: «Ονειροπαγίδα» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Μια κλεμμένη ονειροπαγίδα… Δύο φυλές Ινδιάνων… Δύο παιδιά. Πολλά συναισθήματα. Θυμός, οργή και στο τέλος η αγάπη…στην «Ονειροπαγίδα», το βιβλίο της Νίνας Ζαφειρίου.

 

Ένα τρυφερό παραμύθι, που μας ταξίδεψε στον μυστηριώδη και συναρπαστικό κόσμο των Ινδιάνων.

 

Ένα παραμύθι που μας μιλάει για τη δύναμη της αγάπης, της φιλίας, της αδελφοσύνης και της ειρήνης.

Ένα παραμύθι που καταφέρνει να μας διδάξει να βλέπουμε όμορφα όνειρα και να παγιδεύουμε τα άσχημα…

 

Καθίσαμε σε κύκλο όπως οι Ινδιάνοι και βρήκαμε ένα καινούργιο όνομα για τον εαυτό μας, το όνομα από τη φύση και το επίθετο ένα συναίσθημα… Ντροπαλό χορτάρι …. Χαρούμενο τριαντάφυλλο…. Περήφανος αετός …. Άγριος ανεμοστρόβιλος …. Γελαστό γιασεμί..!

 

Μιλήσαμε για τους δικούς μας φόβους, τους καταγράψαμε και χορεύοντας τον χορό της φωτιάς τους πετάξαμε, για να γίνουν καπνός, να φύγουν μακριά……………. Και εμείς να τραγουδάμε «Γεια σου κύριε φόβε……….».

 

Την αγαπήσαμε την Ονειροπαγίδα με τις «νυχτιάτικες» εικονογραφήσεις, γι’ αυτό θα την πάρουμε κοντά μας, δίπλα στο κρεβάτι μας, για να φυλακίζει και να κρατάει μακριά τα άσχημα όνειρά μας. Και ΠΡΟΣΟΧΗ. Απαγορεύεται να διαβάσει το βιβλίο όποιος δεν πιστεύει στην αγάπη και στα όνειρα. Γιατί κάθε παιδί αξίζει να ονειρεύεται άφοβα με τα μάτια ανοιχτά ή κλειστά…

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017   στη  Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού  η Β΄τάξη του 15ου Δ.Σ. Χανίων με τους εκπαιδευτικούς Γιούλη Σαρικάκη και Γεωργία Μανωλάκη.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων. Με τη Νίκη Γαλάνη και τη Λίτσα Μαστορακάκη.

 

eneiro1

 

oneiro2

 

oneiro3

 

oneiro4