10/3/2020 – Αναβολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας.

Αναβολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας.

Από τον Δήμο Χανίων επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα νέα ειδικά προληπτικά μέτρα για τη Δημόσια Υγεία, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού, αναστέλλεται οποιαδήποτε εκδήλωση στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

Ακολούθως, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας όλες οι προγραμματισμένες συνεδριακές εκδηλώσεις του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων (Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δημοτική Πινακοθήκη, Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.).

Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Εκδηλώσεις Μαρτίου – Απριλίου 2020

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων, την Α/θμια Εκπαίδευση, τις εκδόσεις Πόλις & Πατάκη και το βιβλιοπωλείο Koukoubook πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων για παιδιά και ενήλικες, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020.

Αναλυτικά:

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ο Σπύρος Γιαννακόπουλος και «Ο Μονόκερος» στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου,
μία συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και των εκδόσεων Πατάκη.
“Ο Άρχοντας του Σκότους κατάφερε να κλέψει το κέρας του μονόκερου Ίαν, το οποίο του είναι απαραίτητο για να πραγματοποιήσει τα μοχθηρά σχέδιά του. Ο μονόκερος το θέλει πίσω. Και ζητά βοήθεια από έναν γεωργό.
Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους και περιπέτειες προς τον Μαύρο Πύργο, όπου θα αντιμετωπίσουν τον κακιασμένο άρχοντα για να πάρουν πίσω το κέρας, ώστε να μπορέσει να τρέξει και πάλι ο μονόκερος στο Λιβάδι του Ονείρου. ”

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου συναντά παιδιά και γονείς στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, η Δημοτική Πινακοθήκη και οι εκδόσεις Πόλις, πραγματοποιούν εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 και ώρα 19.30, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, (Χάληδων 98).
Τιμώμενοι ποιητές, ο Γιάννης Δούκας και η Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Εικαστική έκθεση του χαράκτη Ιωάννη Μονογυιού

Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον , παρουσιάζουν την
εικαστική έκθεση του χαράκτη Ιωάννη Μονογυιού «Αλφάβητο…» σε
επιμέλεια του Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη, τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, ώρα
8μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, Υψηλαντών 30, Μέγαρο
Δημαρχείου, Χανιά, Κρήτη.

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Εργαστήριο Χαρακτικής για μαθητές Λυκείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Ο χαράκτης Ιωάννης Μονογυιός πραγματοποιεί Εργαστήριο Χαρακτικής, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον, ολοκληρώνοντας τη σειρά εργαστηρίων που σχεδιάστηκαν για μαθητές Λυκείου.

Υπενθυμίζουμε το 1ο Εργαστήριο Χαρακτικής πραγματοποιήθηκε με τον χαράκτη Γρηγόρη Νιόλη στις 5 Φεβρουαρίου 2020, στην «Αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Ελευθερίου Βενιζέλου» με τη συμμετοχή μαθητών από το 4ο Λύκειο Χανίων και το 2ο Εργαστήριο Χαρακτικής στις 27 Φεβρουαρίου 2020 με τους μαθητές του 1ου Λυκείου Χανίων.