10/7/2014, “Η μέρα του πάνω-κάτω, του μπρος-πίσω, του αριστερά-δεξιά” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Οι μικροί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σημεία του ορίζοντα, στο μικρό πάρκο της περιοχής στη δραστηριότητα “Η μέρα του πάνω-κάτω, του μπρος-πίσω, του αριστερά-δεξιά“.

 

Φορώντας τα γυαλιά του προσανατολισμού ξεκίνησαν ένα ταξίδι από το βορειότερο μέρος της Ελλάδος, το Ορμένιο, για να φθάσουν στο νοτιότερο, τη Γαύδο. Και από εκεί στο ανατολικότερο, το Καστελλόριζο, ως στο δυτικότερο, τους Οθωνούς Κέρκυρας…

 

Με οδηγό μια πυξίδα έγιναν καπετάνιοι και πειρατές. Και όταν έπεσε το σκοτάδι ο Πολικός Αστέρας δείχνοντας πάντα τον βοριά φώτισε τις νυχτερινές διαδρομές τους.

 

Επιστρέφοντας στη Βιβλιοθήκη με βήματα σταθερά και αντίθετα η δημοσιογράφος Μαίρη Καραμανέα, διασκεύασε και διηγήθηκε στα παιδιά τα παραμύθια «Ο λαγός και η νυχτερίδα» και ο «Φούρνος του Χότζα».
Η παραμυθοπαρέα αποτύπωσε με πολύ χρώμα και φαντασία τον Αρμονικό και Αντίθετο κόσμο που μας περιβάλλει. ..

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων για μία ακόμη φορά ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές, που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων της, προς όφελος της ανάπτυξης, της δημιουργικότητας των παιδιών.

 

airstera dexia 1

 

airstera dexia 2

 

 

airstera dexia 4

 

airstera dexia 5