11/2/2016, Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Η αγαπημένη και πολυδιαβασμένη Χανιώτισσα συγγραφέα, Ιωάννα Καρυστιάνη, και το νέο της μυθιστόρημα «Το Φαράγγι» φιλοξενήθηκαν την Τετάρτη 10/2/2016 στον χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, στο πλαίσιο εκδήλωσης, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Χανίων και τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, καλωσόρισαν τη Χανιώτισσα συγγραφέα στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μιλώντας με θερμά λόγια για τη σπουδαιότητα του λογοτεχνικού της έργου και τη μοναδικότητα της γραφής της, χαρακτηρίζοντας την παρουσία της ιδιαίτερα τιμητική για τον Δήμο Χανίων και τις Βιβλιοθήκες του.

Το μυθιστόρημα παρουσίασαν η δρ. Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Μαρίνα Αρετάκη, η εκπαιδευτικός, Βαγγελιώ Σερδάκη-Χιωτάκη, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η εκπαιδευτικός – ηθοποιός, Δέσποινα Πολλαναγνωστάκη.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Βιβή Χουδαλάκη, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο μυθιστόρημα “ύμνο στον άνθρωπο και στη ζωή”, παρατηρώντας ότι κινείται ανάμεσα στην επιβλητική ομορφιά του τοπίου και τις εσωτερικές φουρτούνες των ηρώων. “Παρέα στα επτά αδέλφια, «τα εφτά τέκνα του Λεωνίδα και της Χρυσής Λιόδη, που έπειτα από αναβολές αρκετών χρόνων, θα επιχειρήσουν να εκτελέσουν το τάμα τους, να διασχίσουν όλοι μαζί ένα φαράγγι… Το χρονικό μιας οικογένειας. Το οδοιπορικό στη γενέθλια γη, η αδελφική αγάπη, οι εξομολογήσεις, τα τραύματα ψυχής, η κάθαρση…τα όνειρα… Αν οι άνθρωποι δεν ονειρεύονται κάτι ξυπνητοί, δεν ονειρεύονται τίποτα και κοιμισμένοι…”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή να παρουσιαστεί το μυθιστόρημα σύντομα και στη μεγάλη οθόνη.

 

 

karistiani11

 

karistiani12

 

karistiani13

 

karistiani14

 

Καρυστιανη Ι