11/4/2014, Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος σεμιναρίων “Βοτανική στη Βιβλιοθήκη” της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Μεγάλη ανταπόκριση είχε o κύκλος σεμιναρίων με τίτλο: “Βοτανική στη Βιβλιοθήκη”, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου και στις 4 Απριλίου στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

 

Τα πρόγραμμα περιελάμβανε τις ακόλουθες ενότητες: “Η βοτανική στη λογοτεχνία και στην ζωγραφική”, “Οι χρήσεις των φυτών” και “Η Μεσογειακή και Κρητική χλωρίδα”.

 

Συγκεκριμένα, στους συμμετέχοντες έγινε περιγραφή των ειδών των φυτών, που συναντάμε στην αρχαία και σύγχρονη λογοτεχνία, καθώς και αναπαράσταση του φυτικού κόσμου στη ζωγραφική.

 

Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν από την υπεύθυνη του προγράμματος, βιολόγο-βοτανικό, Costanza Dal Cin D’agata για τα εδώδιμα και αρωματικά είδη, τα φαρμακευτικά και τοξικά φυτά, τα κλωστικά και βαφικά – χρωστικά φυτά, τα καλλωπιστικά και δασικά φυτά και τη χρήση τους, ενώ πήραν σημαντικές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά στοιχεία, που κάνουν ξεχωριστή τη Μεσογειακή και Κρητική χλωρίδα.

 

Ο κύκλος των σεμιναρίων ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των συμμετεχόντων στο Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

 

botaniki1

 

botaniki2

 

botaniki3

 

botaniki4

 

botaniki5