12/8/2019, Έκθεση χαρακτικής «Ιχνηλατώντας τον Ερωτόκριτο» του Γρηγόρη Νιόλη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

«Έκθεση χαρακτικής “Ιχνηλατώντας τον Ερωτόκριτο”» του Γρηγόρη Νιόλη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

 

Συμμετέχοντας στις εορταστικές δράσεις για το «Έτος Ερωτόκριτου», ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον, εγκαινίασαν την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019, στο φουαγιέ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Καζάκου και πολύ κόσμου, εγκαινιάστηκε η έκθεση χαρακτικής «Ιχνηλατώντας τον Ερωτόκριτο» του Γρηγόρη Νιόλη, σε επιμέλεια του Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη.

 

Παράλληλα εκτίθενται αξιόλογα βιβλία από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης με θέμα τον Ερωτόκριτο.

 

Στη σημερινή εποχή οι Βιβλιοθήκες παύουν να είναι χώροι συγκέντρωσης βιβλίων και δανεισμού μόνο. Είναι πολύ-χώροι , ανοίγονται προς τα έξω, συνεργάζονται με άλλους πολιτιστικούς φορείς και πραγματοποιούν ποικίλες εκδηλώσεις, δραστηριότητες και δράσεις για να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του παιδικού όσο και του ενήλικου κοινού τους.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των συνεργασιών – έβδομη χρονιά φέτος – με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον, διοργανώνονται εκθέσεις που συνδυάζουν το βιβλίο με τις εικαστικές τέχνες.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον δημιουργό, κ. Γρηγόρη Νιόλη, τον εικαστικό επιμελητή κ. Ιωάννη Αρχοντάκη, την ηθοποιό κα Άντρια Ράπτη, τους συν-διοργανωτές για την άριστη συνεργασία, και όλους τους φίλους που λάμπρυναν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της έκθεσης.

 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00 και Δευτέρα & Πέμπτη 18:00-20:00, μέχρι 31 Ιανουαρίου 2020.

 

Ελεύθερη είσοδο.

 

nio1

 

nio2

 

nio3

 

nio5

 

nio4

 

nio10

 

nio6

 

nio7

 

nio8

 

nio9

 

nio11