12/9/2017, Τελετή λήξης της Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017 “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Από σημείο σε σημείο φτάσαμε σήμερα στο σημείο …μηδέν της Καλοκαιρινής Εκστρατείας.

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, καλέσαμε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων τους γονείς και τους φίλους μας, για να τους παρουσιάσουμε τις στιγμές που μοιραστήκαμε το καλοκαίρι που μας πέρασε.
«Μιλήσαμε» για τις περιπέτειες των παιδιών από σημείο σε σημείο. Τα σημεία πολλά, το ταξίδι μεγάλο. Το πέταγμα της σκέψης από σημείο σε σημείο μοναδικό.

Ένα ταξίδι που έγινε παρατήρηση, έγινε γνώση, έγινε γιορτή… Θυμηθήκαμε όλες τις δράσεις, είδαμε φωτογραφίες, γελάσαμε και συγκινηθήκαμε.!

Είχαμε και εκπλήξεις !!! Ανεβάσαμε στο…σανίδι βιβλία που ξεχωρίσαμε. Παίξαμε και πειραματιστήκαμε πάνω στο βιβλίο “Ένα παιδί από βιβλία” του Oliver Jeffers και στο βιβλίο «Ένα σπίτι για όλους» του Cristofer Corr, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε…

Μέσα από τις μικρές μας παραστάσεις ζητήσαμε από τους μεγάλους να θυμηθούν τα παραμύθια και να μην ξεχνάνε ποτέ να φτιάχνουν ιστορίες.!

Άλλωστε “η φαντασία είναι oλονών” και “το σπίτι μας είναι ένα σπίτι επινόησης όπου ο καθένας μπορεί να έρθει”.
Ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τον Διευθυντή κ. Φίλιππο Τσιμπόγλου, την υπεύθυνη σχεδιασμού των δράσεων κα Ειρήνη Βοκοτοπούλου, τους εθελοντές μας, τα παιδιά και τους γονείς για το υπέροχο καλοκαίρι που περάσαμε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας..!!!

 

 

ωτελετη2

 

ωτελετη4

 

ωτελετη5

 

ωτελετη6

 

ωτελετη7