13/1/2014, ” Έχεις γράμμα από τον Αϊ- Βασίλη”στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

Υπάρχει ή δεν υπάρχει ο Αϊ- Βασίλης;

Στην εύλογη απορία εκατομμυρίων παιδιών έρχεται να απαντήσει το βιβλίο ” Έχεις γράμμα από τον Αϊ- Βασίλη” της Εύης Μαυροματίδου, που διαβάσαμε στη Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, στις 27 Δεκεμβρίου 2013 από την εκπαιδευτικό Σμαράγδη Γαλημιτάκη.

Πρόκειται για το γράμμα-απάντηση που ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάσισε να γράψει ο αγαπημένος άγιος του Δεκέμβρη, για να ανακουφίσει τις παιδικές ψυχές από την αγωνία της αμφισβήτησης.


Ο Αϊ-Βασίλης είναι πνεύμα, είπε ένα κοριτσάκι, και άρα όλα τα μπορεί, συμπλήρωσα εγώ. Όχι μόνο διαβάζει τα γράμματα μικρών και μεγάλων αλλά και ανταποκρίνεται στις επιθυμίες τους, ταξιδεύοντας σε ένα μόνο βράδυ στα μήκη και τα πλάτη της Γης. Κι αν εκείνος μπορεί να καταργεί το χώρο και το χρόνο από Αγάπη, εμείς δεν μπορούμε παρά να πιστεύουμε σε αυτόν και να τον περιμένουμε με ανυπομονησία κάθε χρόνο τέτοιες μέρες.


Ο Αϊ-Βασίλης, λοιπόν, υπάρχει στην καρδιά μας. Επειδή η πίστη δεν είναι θέμα απόφασης αλλά ανάγκη ψυχής. Και μιλώντας για συναισθήματα γίναμε για λίγο Αϊ- Βασίληδες για να νιώσουμε την ανεκτίμητη χαρά της προσφοράς και με αγάπη μοιράσαμε νοερά δώρα σε άλλα παιδιά. 


Στο τέλος όλοι μαζί συμφωνήσαμε με ζωηρό χειροκρότημα: τι να τα κάνεις tablet, i-phone και play station, αν δεν έχεις φίλους και χαρά;

 

Ευχαριστούμε θερμά κα Σμαράγδη Γαλημιτάκη.

 

Μαυροματιδου 1

 

 

Μαυροματιδου 2

 

Μαυροματιδου 3

 

Μαυροματιδου 4

 

Μαυροματιδου 5