13/10/2015, : ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ “Ασφαλή Πλοήγηση για δεδομένα πολύ προσωπικά», την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 11 το πρωί, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού της Δημοτικής Ενότητας Ν. Κυδωνίας.

«Ασφαλή Πλοήγηση για δεδομένα πολύ προσωπικά»


Οι πολυ-θεματικές χειμωνιάτικες δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για «Ξεχωριστές Κυριακές» ξεκίνησαν. Μεγάλος αριθμός παιδιών συμμετείχαν σ’ ένα ταξίδι με προορισμό τον μαγικό κόσμο του διαδικτύου, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 11 το πρωί, στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού.
Οι εμψυχώτριες του Προγράμματος Διονυσία Ψυχογιού και Αθηνά Μαλαξιανάκη, εκπαιδευτικοί Πληροφορικής, διάβασαν το βιβλίο «Η φάρμα του Διαδικτύου» της Βερόνικα Σαμαρά και του Γιώργου Κορμά.

Ένα βιβλίο που είχε ως στόχο να μυήσει τα παιδιά στους βασικούς κανόνες χρήσης του διαδικτύου.
Μέσα από ευρηματικές ιστορίες τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με πολύ σημαντικά θέματα ασφαλείας στο διδίκτυο:
– Αποφυγή επικοινωνίας με αγνώστους
– Προστασία των προσωπικών δεδομένων
– Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών
– Σεβασμό στην ιδιωτική ζωή τρίτων
– Παρενόχληση και γελοιοποίηση στο διαδίκτυο
– Ηθική και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου

Η Διονυσία και η Αθηνά με ασφάλεια και επαγγελματισμό οδήγησαν τους μικρούς μας φίλους σε ασφαλείς δικτυακούς τόπους, μακριά από τις «συμπληγάδες» και τις «σειρήνες» του διαδικτύου. Γιατί στο διαδίκτυο ισχύουν οι κανόνες του πραγματικού κόσμου. Του κόσμου, που έχει άπλετο φως, χρώμα, φίλους πραγματικούς και όχι φίλους σιωπηλούς.
Ευχαριστούμε Διονυσία και Αθηνά!

 

jexoristes kuriakes1

 

jexoristes kuriakes2

 

jexoristes kuriakes3

 

jexoristes kuriakes4