13/5/2015, Οι εκπαιδευτικές δράσεις «Συλλέγω εμπειρίες»:”Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία”, με τη συγγραφέα Μαρία Καριωτάκη, το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος  «Συλλέγω εμπειρίες», η Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου φιλοξένησε τη συγγραφέα Μαρία Καριωτάκη, για να παρουσιάσει στα παιδιά το βιβλίο της: “Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίτανος.

Στην κατάμεστη αίθουσα από παιδιά, η παρουσίαση ήταν γεμάτη μουσική και χορό καθώς το βιβλίο περιλαμβάνει και CD. Στο βιβλίο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν ορθογραφία με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τραγούδια και ιστορίες. Επιπλέον, οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν σε βίντεο αποσπάσματα από το ομώνυμο μιούζικαλ και έφτιαξαν εικαστικές δημιουργίες με θέμα το βιβλίο.!

Ένα ακόμα υπέροχο Σαββατιάτικο μεσημέρι περάσαμε όλοι εμείς που βρεθήκαμε εκεί κι ευχαριστούμε γι’ αυτό όλα τα παιδιά που συμμετείχαν καθώς και τη συγγραφέα Μαρία Καριωτάκη για την πρωτότυπη, ευχάριστη γεμάτη ζωντάνια παρουσίαση.

*Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» πραγματοποιείται στις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη τους ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον, ενώ μέσα από έναν πρωτότυπο, βιωματικό τρόπο ενημέρωσης, οδηγεί τους μικρούς επισκέπτες σε συνεχείς ανακαλύψεις για το ΚΠΙΣΝ.

 

syleggo empiries24

 

syleggo empiries25

 

syleggo empiries26

 

syleggo empiries28

 

syleggo empiries29