13/8/2018, Πραγματοποιήθηκε η δράση “Παιχνίδια με χρώματα και λέξεις”, στην Έκθεση Βιβλίου, στο Γυαλί Τζαμισί.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Έκθεσης Βιβλίου που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία του Δήμου Χανίων με τα βιβλιοπωλεία της πόλης

 

Τα φώτα άναψαν και η σκηνή πίσω από το Γυαλί Τζαμισί γέμισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα….

 

Γνωριστήκαμε με το μαγικό μας ντέφι…. παίξαμε με το γιγάντιο ζάρι και τις εικόνες που είχε σε κάθε του πλευρά.

Το ζάρι πήγαινε από χέρι σε χέρι και όλοι μαζί φτιάξαμε μια περίεργη ιστορία που έλεγε…

 

”Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα φύλλο που το πήρε ο αέρας… αυτό το φύλλο ταξίδεψε με ένα καράβι σε διάφορους τόπους…. συνάντησε σούπερ ήρωες…. φαγητά…. ζώα… και πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους…. και για όλη του τη ζωή ταξίδευε με ένα καράβι”

 

Μιλήσαμε για το πόσο σημαντικό είναι το βιβλίο… καθώς αποτελεί το παράθυρο στη φαντασία, αλλά και τη σκέψη του παιδιού. Ο συνδυασμός της εικόνας με το κείμενο προσφέρει πολυαισθητική απόλαυση. Η δύναμη που έχουν οι εικόνες και οι λέξεις επιτρέπουν στο παιδί να ταξιδέψει στο χώρο της φαντασίας, να ονειρευτεί και να σκεφτεί…

 

Έτσι λοιπόν και εμείς αφού είδαμε κάποια βιβλία φτιάξαμε τα δικά μας παραμύθια… και ταξιδέψαμε στον κόσμο της δημιουργίας και της φαντασίας.

 

Οι μικροί μας φίλοι γίνανε συγγραφείς και εικονογράφοι με τη βοήθεια των γονιών τους…. μικροί και μεγάλοι πιάσανε τα μολύβια και τις ξυλομπογιές και το απολαύσαμε…!!!

 

Εμψυχώτρια: Έλενα Γεωργιάδου, θεατρολόγος, εκπαιδευτικός – παιγνιοθεραπεύτρια, συνεργάτη της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου.

 

chroma1

 

chroma2

 

chroma3

 

chroma4

 

chroma5