14/1/2020 – Πρόγραμμα για μαθητές Β/μθιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ).

Συνεχίζεται το πρόγραμμα για μαθητές Β/μθιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ).

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ), συνεχίζει το πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου, με θέμα: «Χτίζω την ενσυναίσθηση και αναπτύσσω την εμπιστοσύνη μου», κάθε Τρίτη και ώρα 9 π.μ. στο χώρο της. (Υψηλαντών 30).

Η Βιβλιοθήκη προσκαλεί οργανωμένες τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων να συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή δημιουργική δράση, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές, από την κα Κουλιζάκη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργό 2ης ΤΟΜΥ Χανίων και την κα Καραγιάννη Πασχαλιά, Κοινωνική Λειτουργό 1ης ΤΟΜΥ Χανίων.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020. Η διάρκεια κάθε συνάντησης θα είναι περίπου 90΄ λεπτά. Μέγιστος αριθμός 24 μαθητές.

Οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν, έχουν ως στόχο την Ενσυναίσθηση -Διεκδίκηση -Ευαισθητοποίηση, καθώς και την Ανάπτυξη Εμπιστοσύνης και Αποδοχή της Διαφορετικότητας, μέσω βιωματικών ασκήσεων, όπου θα υπάρχει συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητών και συντονιστών.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, τα παιδιά θα νιώσουν άνετα ώστε να συζητήσουν προσωπικές τους σκέψεις και ανησυχίες, σχετικά με τους ρόλους που πολλές φορές καλούμαστε να πάρουμε στη ζωή μας, καθώς και να αποφορτιστούν από προβλήματα με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι κατά το παρελθόν ή και το παρόν.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων:

Τηλέφωνο 2821 3 41662

Προϊσταμένη κα Βιβή Χουδαλάκη.