14/7/2016, “Γίνε εξερευνητής του κόσμου”: “Ένα μνημείο” στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Βουτιά στον χρόνο και την ιστορία έκαναν οι μικροί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα.

Εμψυχώτρια του προγράμματος η κυρία Μαρία Κωσταριδάκη εκπαιδευτικός.

«Ζωγραφίζοντας εξερευνώ την Μινωική Κρήτη» της Ηλιάνας Μπαρδή, ένα βιβλίο- εργαστήρι εμπνευσμένο από τη ζωή και την περίφημη τέχνη των Μινωιτών, των κατοίκων της προϊστορικής Κρήτης την εποχή του Χαλκού, ενθουσίασε τα παιδιά.

Οι τοιχογραφίες στο ανάκτορο της Κνωσού, ο Δίσκος της Φαιστού, τα χρυσά κοσμήματα από τα Μάλια, τα ξεχωριστά αγγεία, ο μύθος του Λαβύρινθου, ο αστερισμός του Ταύρου και ο μίτος της Αριάδνης μας προσκαλούν όλα να γνωρίσουμε και να χαρούμε ένα μοναδικό αρχαίο πολιτισμό.
Η χαρά της ζωής των Μινωιτών έτσι όπως εκφράζεται μέσα από τα έργα και τις ημέρες τους στο μακρύ ιστορικό γαϊτανάκι της Μεσογείου.

Η Κρήτη πάντα αρχόντισσα Κυρά και πρωτοστάτης στα γράμματα, στις τέχνες, στον πολιτισμό…
Οι μικροί μας φίλοι φτιάχνουν καράβια μινωϊκά, για ταξίδια μακρινά με θάλασσες γεμάτες κύματα και δελφίνια. Φτιάχνουν και στολίζουν αγγεία με χρώματα που δανείζονται από τους Μινωΐτες ζωγράφους, το κίτρινο της ώχρας, το πορτοκαλί, το κοκκινωπό, το μπλε, το λευκό, το μαύρο.
Και τέλος γόνονται καλλιτέχνες του κοσμήματος και της μικρογλυπτικής, και φτιάχνουν βραχιόλια, δακτυλίδια, περιδέραια, κρεμμαστά φυλαχτά.!

Ευχαριστούμε την κυρία Μαρία Κωσταριδάκη!

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 για παιδιά είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

 

mneimio1

 

mneimio2

 

mneimio3

 

mneimio4

 

mneimio5