15/4/2015, Μήνας εφηβείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Τα Χανιά σάς καλωσορίζουν.

Οι έφηβοι αναδεικνύουν τη μαγεία του τόπου τους!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Μήνα Εφηβείας των Εκδόσεων Πατάκη που φιλοξενήθηκαν από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Σχολικές ομάδες εφήβων κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια δημιουργική δράση – εργαστήριο με θέμα: Τα Χανιά σας καλωσορίζουν.

Οι έφηβοι αναδεικνύουν τη μαγεία του τόπου τους!

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τον χώρο του media lab της βιβλιοθήκης και εκεί με συντονιστή τον συγγραφέα και Αναπληρωτή Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Πολυχρόνη Κουτσάκη («Καιρός για ήρωες», «Μια ανάσα μόνο») πήραν μέρος σε ένα μικρό εργαστήριο σχεδιασμού μιας διαφημιστικής ιδέας που προβάλλει τον τόπο όπου ζουν.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η παρότρυνση των εφήβων να παρατηρήσουν με δημιουργική ματιά την καθημερινότητά τους, τις περιοχές, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους, και όλα αυτά, χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνικά μέσα, να τα αναδείξουν δημιουργικά μέσα από διαφημιστικά βίντεο και αφίσες.

Η πρώτη φάση της δράσης ολοκληρώθηκε με τη συγγραφή των σεναρίων για τα διαφημιστικά βίντεο. Κατατέθηκαν οχτώ σενάρια, τα οποία κρίθηκαν από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τον Πολυχρόνη Κουτσάκη, έναν εκπρόσωπο των Eκδόσεων Πατάκη και εκπρόσωπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων. Διακρίθηκαν τα σενάρια του 1ου Γυμνασίου Χανίων, του 5ου Γυμνασίου Χανίων και του 7ου Γυμνασίου Χανίων.
Και οι τρεις ομάδες μαθητών των οποίων τα σενάρια διακρίθηκαν θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν το σενάριό τους και να γυρίσουν ένα διαφημιστικό ταινιάκι μικρού μήκους, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του media lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Οι τρεις ταινίες θα προβληθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 το πρωί 12.00 στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, όπου και θα αναδειχθεί η ιδέα που ξεχώρισε.

Η νικήτρια ομάδα θα λάβει ως έπαθλο για τη βιβλιοθήκη της τάξης της ή του σχολείου της βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 100 ευρώ.

 

μηνας εφηβειας αποτελεσματα