15/7/2014, “Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο Πάρκο”, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού η δράση “Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο Πάρκο“. Το φυσικό περιβάλλον γοήτευσε με την αρμονία του τους μικρούς φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού την Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα. Με τα «κιάλια» των αντιθέσεων συμμετείχαν σε μια δράση παρατήρησης κοντά στην φύση.

Δέντρα μικροκαμωμένα σαν μικρά παιδιά, δέντρα γυμνά, δέντρα μεγαλόσωμα, χαμηλοί μυρωδάτοι θάμνοι, πουρνάρια, αγριολούλουδα, ανάλαφρες πεταλούδες, σκαθάρια και τζιτζίκια αποτύπωσαν οι «μετρ» των αντιθέσεων επιστρέφοντας στην βιβλιοθήκη με φυσικά χρώματα.

Ο εμψυχωτής της εκδήλωσης κύριος Ντουκάκης Νίκος , καθηγητής καλλιτεχνικών, μεθοδικός με έντονη καλλιτεχνική ευαισθησία, ακούμπησε την εκφραστική δυνατότητα των παιδιών, τα οποία απεφάσισαν να απονείμουν στην φύση «χρυσό μετάλλιο» στην φύση που αγαπά τις αντιθέσεις και ξέρει να χειρίζεται την σύνθεσή τους για να παράγει αρμονία. ΚΑΙ υποσχέθηκαν ότι θα «προστατεύουν τα απάτητα δάση, που τους αρέσει να περπατούν, τα δάση με τα ξωτικά και τις νεράϊδες, και τα μυστικά μονοπάτια, που οδηγούν πάντα σε ξέφωτα».

 

ΣΤΑΛΟΣ 14-7 α

 

ΣΤΑΛΟΣ 14-7 β

 

 

ΣΤΑΛΟΣ 14-7 ε

 

ΣΤΑΛΟΣ 14-7 γ

 

ΣΤΑΛΟΣ 14-7 δ