16/6/2016, “Γίνε εξερευνητής του κόσμου” στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Ένα διασκεδαστικό, δημιουργικό και γεμάτο πρωτότυπες δράσεις και ιδέες καλοκαίρι, ξεκίνησε για τους μικρούς φίλους με την έναρξη της καλοκαιρινής εκστρατείας, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού και στην Παιδική – Εφηβική βιβλιοθήκη της Σούδας, σήμερα 16 Ιουνίου 2016.

 

Αυτό το καλοκαίρι οι μικροί μας φίλοι θα δοκιμαστούν στην παρατηρητικότητά τους, στην ικανότητά τους να καταγράψουν ότι βλέπουν, ακούν, γεύονται και ακουμπούν, συμμετέχοντας σ’ ένα πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης.

 

Η κάθε μέρα θα είναι αφιερωμένη σε μια «αποστολή», η οποία θα έχει ως εφόρμηση ένα απλό αντικείμενο (ένα φτερό, ένα βότσαλο, μια φωλιά). Τα αντικείμενα αυτά μέσα από δράσεις και με την βοήθεια των βιβλίων θα αποκτούν άλλη υπόσταση, άλλη χρήση και μορφή.

 

Σήμερα οι μικροί εξερευνητές έμαθαν το δεκάλογο του καλού εξερευνητή και συμμετείχαν σ’ ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού στα ράφια και στους χώρους των βιβλιοθηκών. Έφτιαξαν το πανό της εκστρατείας και με το κλείσιμο της εκδήλωσης δήλωσαν έτοιμοι να ξεκινήσουν τις αποστολές τους.

 

Με αφετηρία τις βιβλιοθήκες μας και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, που μοιράστηκε στα παιδιά, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για αύριο, για περισσότερα «μυστικά» εξερεύνησης.

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

εκστατεια 1

 

εκστρατεια 4

 

εκστρατεια 5

 

εκστρατεια 6

 

εκστρατεια 08

 

εκστρατεια 09

 

Souda Ola paidia