16/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», “Ζωγραφισμένα δεδομένα – Η Τέχνη μέσα από τις αισθήσεις”, Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού κήπου.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, 11:00 το πρωϊ.

 

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.

 

“Ζωγραφισμένα δεδομένα – Η Τέχνη μέσα από τις αισθήσεις”

 

Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου πραγματοποιήθηκε μια όμορφη δράση με θέμα:

 

«Ζωγραφισμένα» δεδομένα-Η Τέχνη μέσα από τις αισθήσεις- η γλυπτική του Θόδωρου Παπαγιάννη.»

 

Αρχικά παίξαμε το παιχνίδι της γνωριμίας.

Σε ένα κομμάτι χαρτί τα παιδιά έγραψαν το όνομά τους και μία λέξη που τους αρέσει και τα αντιπροσωπεύει.

 

Στη συνέχεια τους δόθηκε η λέξη Τέχνη και τους ζητήθηκε να εκφράσουν αυθόρμητα λέξεις που σχετίζονται με αυτήν (brain storming).

 

Μιλήσαμε για τις Τέχνες και πώς μέσα από αυτές ο δημιουργός εκφράζει συναισθήματα κι ενεργοποιεί τις αισθήσεις του. Μέσα από ένα παιχνίδι δεκαπέντε φράσεων ζητήθηκε από τα παιδιά να βρουν τις αισθήσεις που υπάρχουν σε αυτές…

Στο δεύτερο μέρος της δράσης τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους έργα τέχνης…

 

Η δράση σχεδιάστηκε για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018, από την #IriniVokotopoulou και υλοποιήθηκε από την κα Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, εκπαιδευτικό – δημοσιογράφο.

 

Ευχαριστούμε κα Κοκοτσάκη! Με την στήριξη και την αγάπη των εθελοντών μας συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων. Οι βιβλιοθήκες “πλημμυρίζουν” καθημερινά από παιδιά…δραστηρίοτητες…γνώσεις…παιχνίδια..γέλια και πολλά -πολλά βιβλία!!

 

 

kasotaki1

 

kasotaki2

 

kasotaki3