17/09/2014 Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014, με τίτλο: “Ό,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!”

Ο γνωστός Χανιώτης συγγραφέας Πολυχρόνης Κουτσάκης μάγεψε τα παιδιά με την ανάγνωση του βιβλίου της Σοφίας Ζαραμπούκα, “Ορχήστρα Ποντικάτα”, βάζοντας τη δική του πινελιά στο πολύ καλό βιβλίο.

 

Στη συνέχεια ο καθηγητής μουσικής στο Ωδείο «Ιωάννης Μανιουδάκης» Δημήτρης Κολλίντζας, άδειασε τη βαλίτσα του και αράδιασε πάνω στα τραπέζια της βλιοθήκης κάθε λογής μικρό μουσικό όργανο: ντέφι, τουμπερλέκι, ξύστρες, κλακέτες, ξυλάκια……. Αρχικά έκανε μια μικρή εισαγωγή στη μουσική, εξηγώντας στα παιδιά, τι είναι το μουσικό μέτρο, η παύση, ο ρυθμός και η αρρυθμία, ο ήχος και η σιωπή, η μελωδία και ο θόρυβος. Στη συνέχεια μοίρασε τα “οργανάκια” στα παιδιά και με πολλή μεθοδικότητα τους εξήγησε στην πράξη τι να κάνουν, ώστε να μπορέσουν να εμπνευστούν και να τραγουδήσουν τις δικές τους συνθέσεις.

 

 Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πολυχρόνη Κουτσάκη και τον Δημήτρη Κολλίντζα για την παρουσία και την προσφορά τους. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχημένη έκβαση των δράσεων του καλοκαιριού.

 

πολυχρονακης