17/2/2014, Γνωριμία με τις νέες υπηρεσίες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων Για περισσότερους από 200 εκπαιδευτικούς

Γνωριμία με τις νέες υπηρεσίες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για περισσότερους από 200 εκπαιδευτικούς!

Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τις νέες υπηρεσίες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων είχαν περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών σεμιναρίων που διοργανώθηκαν από το Δήμο Χανίων-Τμήμα Δημοτικών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων.

 

Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών “τράβηξε” το Media Lab – ο νέος χώρος δημιουργικότητας και καινοτομίας που δημιουργήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής των Χανίων και του δικτύου «Future Library» και οι υπηρεσίες που αυτό προσφέρει (στούντιο ηχογράφησης μουσικής και παραγωγής βίντεο, συνεργατικός χώρος συναντήσεων, χώρος πρόσβασης στο διαδίκτυο, κ.α.), η uπηρεσία δωρεάν ηλεκτρονικής πρόσβασης σε εφημερίδες και περιοδικά με την ονομασία Press Display, καθώς και η προσωπική βιβλιοθήκη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, το υλικό της οποίας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ερευνητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

 

Τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης και ο Γενικός Γραμματέας Γαβριήλ Κουρής, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση των βιβλιοθηκών του Δήμου εξαίροντας ταυτόχρονα τη συμβολή των υπαλλήλων των Βιβλιοθηκών για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Οι κ.κ. Λειψάκης και Κουρής τόνισαν πως «το ζητούμενο για τις Βιβλιοθήκες μας είναι να υπάρχει εξωστρέφεια» προσθέτοντας πως «αυτή η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς υπηρετεί αυτό το στόχο με γνώμονα πάντα τη διάδοση της γνώσης και της μάθησης».

 

Στο έργο και στις νέες υπηρεσίες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αναφέρθηκε εκτενώς η προϊσταμένη κα. Βιβή Χουδαλάκη, η οποία και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να ξαναεπισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη αλλά μαζί με τις τάξεις και τους μαθητές τους, ώστε να έχουν και τα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο και τη γνώση μέσα από τις νέες υπηρεσίες και τα εργαστήρια της Βιβλιοθήκης.

«Θεωρούμε ότι η συνεργασία αυτή που ξεκινήσαμε με την εκπαιδευτική κοινότητα θα συνεχιστεί και στο μέλλον προκειμένου να φέρουμε τη νέα γενιά πιο κοντά στις βιβλιοθήκες μας» κατέληξε η κα. Χουδαλάκη.

 

Σεμιναριο εκπαιδευτικων 1

 

Σεμιναριο εκπαιδευτικων 2

 

Σεμιναριο εκπαιδευτικων 7

 

Σεμιναριο εκπαιδευτικων 8

 

Σεμιναριο εκπαιδευτικων 6