17/4/2019, Η συγγραφέας και αφηγήτρια παραμυθιών Λίλη Λαμπρέλλη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και την Ημέρα Βιβλίου 2019, πραγματοποιεί και φέτος, τον μήνα Απρίλιο, πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις με άξονα το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία.

Με σύνθημα «διαβάζω & αλλάζω», επίσημη καλεσμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, η γνωστή ”παραμυθού” και συγγραφέας κα Λίλη Λαμπρέλλη.

 

Το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου 2019, μίλησε σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων και στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας, για τη γέννηση και την πορεία του λαϊκού παραμυθιού ανά τους αιώνες.

 

Η αφήγηση όμως των παραμυθιών καθήλωσε μικρούς και μεγάλους! Μαγικά ταξιδέψαμε στην Αφρική και την Ουρουγουάη! Με αγωνία και συμπάθεια ακολουθήσαμε το κορίτσι και τις περιπέτειες του για τον όμορφο Μουσά, το αγόρι που έπρεπε να σκοτώσει το λιοντάρι, αλλά και την ιστορία της «ανάστασης του παπαγάλου» που έπεσε μέσα στην αχνιστή χύτρα, του Ουρουγουανού συγγραφέα Εδουάρδο Γκαλεάνο.

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, εισήγαγε γονείς και εκπαιδευτικούς στην αθέατη πλευρά των μαγικών παραμυθιών μέσα από μια θεωρητική προσέγγιση.

 

Τα παραμύθια όμως ήταν οι πρωταγωνιστές της μέρας. Τα λαϊκά παραμύθια που όπως μας λέει η κα Λίλη Λαμπρέλλη, ”είναι πλάσματα ζωντανά”. Ταξίδεψαν μέσα στον χρόνο και στόμα με στόμα έφτασαν σ’ εμάς. Εκείνη ως ταπεινός υπηρέτης με πίστη και σεβασμό ατόφια μας τα παρέδωσε.

 

Τιμή μας που σας γνωρίσαμε κα Λαμπρέλλη!

 

 

lampreli1

 

lampreli2

 

lampreli

 

lampreli4

 

lampreli6