17/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», “Προστατευμένα δεδομένα. Τα δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα” Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 11:00 το πρωϊ.

 

Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

“Προστατευμένα δεδομένα. Τα δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα”

 

Όταν οι γνώσεις κατακτώνται βιωματικά, αποτυπώνονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην καρδιά των παιδιών.

 

Έτσι λοιπόν, μέσα από την αλληλεπίδραση και την ανάγνωση κόμικς, ερωτήσεις, απαντήσεις, παραδείγματα – με θέμα “προστατευμένα δεδομένα και ασφάλεια στο διαδίκτυο” οι μικροί μας φίλοι έμαθαν πώς να διαφυλάσσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, πώς να προστατεύονται από ενδεχόμενους κινδύνους (π.χ. αποδοχή αιτημάτων φιλίας από αγνώστους) και πώς να φτιάχνουν ένα δυνατό κωδικό ασφαλείας.

 

Η δράση μας ολοκληρώθηκε με το ψυχοπαιδαγωγικό παιχνίδι εμπιστοσύνης, “μουγγός-τυφλός” το οποίο απόλαυσαν τα παιδιά και μπόρεσαν να διακρίνουν τη διαφορά του εμπιστεύομαι κάποιον που γνωρίζω καλά από κοντά – όπως ο γονιός μας, από το να ρισκάρω να εμπιστευτώ κάποιον που δε γνωρίζω μέσω του διαδικτύου και να βάλω τη ζωή μου και την αξιοπρέπειά μου σε κίνδυνο.

 

Η διαδικασία του διαδραστικού προγράμματος ξεχωριστή! Ευχαριστούμε πολύ την κα Αννέτα Μαρκογιαννάκη, ψυχολόγο που με το δικό της ξεχωριστό τρόπο βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημερινή μας δραστηριότητα.

 

Η δράση σχεδιάστηκε για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018, από την #IriniVokotopoulou.

 

 

marko1

 

 

marko2

 

 

marko3

 

 

marko4