17/7/2019, “Για φαντάσου… τα κείμενα, οι εικόνες, οι ήρωες & οι τίτλοι να ξέφευγαν από τα βιβλία”, Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Μπήκαμε μέσα στη Βιβλιοθήκη μας και τι να δούμε… Βιβλία πεσμένα στο πάτωμα ανοιχτά και οι σελίδες τους, οι λέξεις τους, οι ήρωές τους, οι εικόνες τους, οι τίτλοι τους…όλα πεσμένα στο πάτωμα, κάποια πάνω στα ράφια ανάμεσα στα βιβλία…

 

Αν δεν τα βοηθούσαμε να επιστρέψουν, οι ιστορίες θα χάνονταν για πάντα…

Φωνάξαμε λοιπόν την μαγική λέξη “βοήθεια” και 22 παιδιά παίζοντας κατάφεραν να τα βάλουν όλα σε τάξη.!!!

 

Και να ήταν όμως μόνο αυτό! Ψιθύρισαν το ένα στο άλλο πράγματα για τον εαυτό τους, παρατήρησαν το σώμα τους και τους άλλους, έπαιξαν παντομίμα κι έστησαν σε λίγα μόνο λεπτά μια μικρή παράσταση.!

 

Η ομαδικότητα και η συνεργασία έκαναν πάλι το θαύμα τους. Οι μικρές κλωστές που βρήκαμε σκόρπιες στη Βιβλιοθήκη και που πολύ σωστά μάντεψαν τα παιδιά ήταν αυτές που κράταγαν δεμένες τις σελίδες των βιβλίων, ήρθαν στο τέλος στο κέντρο του κύκλου μας να μας θυμίσουν τα αόρατα εκείνα νήματα που μας κρατούν κι εμάς δεμένους σαν ομάδα την ώρα το παιχνιδιού!

 

Η δράση σχεδιάστηκε από τον κ. Δικαίο Χατζηπλή, παιδαγωγό, εμψυχωτή, συγγραφέα και υλοποιήθηκε από τη Ρούλα Τατσοπούλου, παιδαγωγό θεάτρου και την Κατερίνα Βαρανάκη, βιβλιοθηκονόμο, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία που διαρκεί από την 1η Ιουλίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2019 και αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019
Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

Κειμενα1

 

Κειμενα2

 

Κειμενα3

 

Κειμενα4

 

Κειμενα5

 

Κειμενα6