18/1/2016, Συνάντηση της Α΄ Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, στην πρώτη συνάντηση του νέου έτους της Α΄ Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, στον υπέροχο χώρο του Media Lab, μιλήσαμε και αναλύσαμε το εξαιρετικό βιβλίο: “Ο παλαιοβιβλιοπώλης Μέντελ και η Αόρατη Συλλογή” του συγγραφέα Στέφαν Τσβάιχ.

 

Νουβέλες μοναδικής γραφής μιλούν για δυο γοητευτικούς ανθρώπους, που δεν μπορούν να ενταχθούν στην εποχή τους, να κατανοήσουν πως υπάρχει κάτι άλλο πέρα από την υπέρτατη ηδονή του να συλλέγεις, στην πρώτη περίπτωση βιβλία και πληροφορίες για βιβλία και στη δεύτερη, έργα τέχνης και γκραβούρες.

 

Συγκινητική, εξαίσια αφήγηση με κεντρικό άξονα τη βιβλιοφιλία, τη συλλογή και τη μνήμη, κατά την εποχή του πολέμου στη Βιέννη και του υπερπληθωρισμού στη Γερμανία του 1920. Δύο εκπληκτικές νουβέλες, που ενθουσίασαν όλη την ομάδα!

 

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη σπιτική πίτα και έγινε ανταλλαγή δώρων και ευχών για υγεία, ευτυχία και πολλά και καλά αναγνώσματα!

 

Τη λογοτεχνική συντροφιά των μελών της Λέσχης τίμησαν με την παρουσία τους οι σπουδαίοι και αγαπημένοι ποιητές, Ελένη Μαρινάκη και Λεωνίδας Κακάρογλου.

 

Επόμενη συνάντηση την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, με το βιβλίο “Το φαράγγι” της καταξιωμένης Χανιώτισσας συγγραφέα Ιωάννας Καρυστιάνη, που θα εχουμε την τιμή να συναντήσουμε και να μιλήσουμε μαζί της, την Τετάρτη 10/2/16 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

 

λεσχη 1 2016

 

λεσχη 2 2016

 

λεσχη 3 2016