18/12/2015, “Σκαρφαλώνουμε στις Βουνοκορφές του Τόπου μας” στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων «Δημιουργικές δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς & μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων», την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2015 τα μέλη του Ε.Ο.Σ Χανίων, Μάρκος Πενθερουδάκη, Σοφία Τσάπμαν και Εμμανουέλλα Στρατουδάκη πραγματοποίησαν εκπληκτική παρουσίαση του προγράμματος « Σκαρφαλώνουμε στις Βουνοκορφές του Τόπου μας» στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

Μαγευτήκαμε στην κυριολεξία από τις περιγραφές και τις διηγήσεις τους που μας ξεσήκωσαν για πεζοπορία στο Ευρωπαικό Μονοπάτι Ε4, θαυμάσαμε το κέφι και την δύναμή τους να σκαρφαλώνουν στα βουνά μας, παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον το video που μας παρουσίασαν από την πεζοπορία τους από το “Καταφύγιο Καλλέργη” προς τις “Πάχνες” την ψηλότερη κορυφή των Λευκών Ορέων.

 

Είδαμε τον εξοπλισμό και το άλμπουμ με τις φωτογραφίες παιδιών σε διάφορες κατασκηνώσεις και πεζοπορίες.

 

Τα παιδιά της Ε΄ τάξης του 10ου Δ.Σ. Χανίων (Χαλέπας) με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσαν, είδαν και γνώρισαν ένα μέρος από το ορειβατικό τοπίο του τόπου τους.
Άκουσαν τις εμπειρίες των ανθρώπων από τον Ε.Ο.Σ Χανίων, κάνοντας συχνά ερωτήσεις με αμείωτο ενδιαφέρον.
Μαγεύτηκαν από τις εκδρομές τους και από τις εικόνες που τους μετέφεραν. Το αίτημά τους ήταν να ξανασυναντηθούμε!
Καλή αντάμωση λοιπόν…

 

Ήταν μια φανταστική και πανέμορφη εμπειρία για όλους όσους παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Ε.Ο.Σ Χανίων,τον πρόεδρο κ. Σταύρο Μπαδογιάννη και τους Μάρκο Πενθερουδάκη, Σοφία Τσάπμαν και Εμμανουέλλα Στρατουδάκη.!

 

βουνοκορφη1

 

βουνοκορφη2

 

βουνοκορφη3

 

βουνοκορφη4

 

βουνοκορφη5