18/7/2019, “Για φαντάσου … Μικρά ξυπνήματα”, Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Προσκαλέσαμε τα παιδιά να ενεργοποιηθούν, ν’ ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν με οδηγό το βιβλίο της Εύης Γεροκώστα: «Μικρά ξυπνήματα».

 

Η Εύη Γεροκώστα μας ψιθυρίζει γλυκά στ’ αυτί μια ιστορία για να δούμε τον κόσμο από ψηλά.

Ένα ταξίδι στα χρώματα και το φως της ημέρας που ξυπνά, παρασύροντας μαζί της τον κόσμο. Ένα ταξίδι ανεμελιάς, αισιοδοξίας και αναζήτησης, που μας παρασύρει σε ποτάμια και θάλασσες, για άγνωστο προορισμό.

 

Τα μικρά ξυπνήματα είναι ένας κύκλος. Ένας κύκλος από εικόνες για τον ύπνο και τον ξύπνιο. Ένας κύκλος από μικρές μπουκιές, με διαφορετική γεύση η κάθε μια. Ένας κύκλος από ήχους, δυνατούς και σιγανούς. Ένας κύκλος από στιγμές μικρές και μεγάλες, μεγάλες και μικρές, όπως ο κύκλος της ζωής. Όμως και τα όνειρα δεν είναι ίδια για όλους. Γιατί κανείς δεν κοιμάται και δεν ξυπνά με τον ίδιο τρόπο. Κανείς δεν ζει με τον ίδιο τρόπο…

 

Οι μικροί μας φίλοι, ένας κύκλος μιας καλοκαιρινής παρέας 35 παιδιών, αφήνουν ελεύθερη τη φαντασία τους να περιπλανηθεί, μπαίνουν στον ρόλο συγγραφέα και εικονογράφου και δημιουργούν τα δικά τους «μικρά ξυπνήματα».

 

Ένα εργαστήριο που σχεδιάστηκε από την κα Εύη Γεροκώστα, Συγγραφέα, Αφηγήτρια, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2019 και αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

 

Η δράση υλοποιήθηκε από τη Ρούλα Τατσοπούλου, παιδαγωγό θεάτρου.

 

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

 

ξυπνηματα1

 

ξυπνηματα2

 

ξυπνηματα3

 

ξυπνηματα4

 

ξυπνηματα5