18/7/2019, “Για φαντάσου…Nα μας μιλούσαν τ’ άστρα και να μας έλεγαν την ιστορία τους”, Πέμπτη 11 Ιουλίου, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

“Για φαντάσου…Nα μας μιλούσαν τ’ άστρα και να μας έλεγαν την ιστορία τους”.

 

Ο ουρανός μέσα στη βιβλιοθήκη μας…!!! Γεμάτος άστρα, ιστορίες και μύθους…

Ο Ωρίωνας, η Κασσιόπη, η Μεγάλη και η Μικρή Άρκτος, ζωντανεύουν μέσα από την αφηγηματική τέχνη και από κοινοί θνητοί γίνονται αστέρια και μας οδηγούν στα μονοπάτια τους…

 

Τα παιδιά βλέποντας εικόνες φαντάζονται τι δείχνουν τ’ αστέρια στον ουρανό, σχεδιάζουν αστερισμούς και φτιάχνουν μικρά τηλεσκόπια για να μπορούν να κοιτάνε το αγαπημένο τους άστρο.!!!

 

Τελειώνοντας κρατάμε τη χαρά τους και τα λόγια του μικρού πρίγκιπα…
“Εσύ θα έχεις αστέρια που δεν θα τα έχει κανένας .Όταν θα κοιτάζεις τον ουρανό, τη νύχτα, αφού θα κατοικώ σ’ ένα από αυτά, αφού θα γελώ σ’ ένα από αυτά, θα είναι τότε για σένα σαν να γελάνε όλα τ’ αστέρια. Εσύ θα έχεις αστέρια που θα ξέρουν να γελούν.”

 

Και μια ευχή! Όλα τα παιδιά να έχουν το δικό τους άστρο να τα ακολουθεί!

 

Ένα εργαστήριο που σχεδιάστηκε από την κα Εύα Λέφα, Φυσικό, Δρ. Αστροφυσικής για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία που διαρκεί από την 1η Ιουλίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2019 και αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

 

Η δράση υλοποιήθηκε από την Ρούλα Τατσοπούλου, παιδαγωγό θεάτρου
και την Ευαγγελία Μαστορακάκη, βιβλιοθηκονόμο.

 

 

 

αστρα2

 

αστρα3

 

αστρα4

 

αστρα5

 

αστρα6